Petrolul Ploieşti – CS Blejoi 5-0 (1-0)

Bogdan Chitic

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești. Spectatori: 5.900.
Marcatori: Vintilă (41), D. Gheorghe (53), Păun (75), Cl. Tudor (76, pen.), I. Dumitrescu (87).
Petrolul: Marinică – Catană, Prunescu, Chiriţă, Velisar – Cl. Tudor (cpt), Butufei – N. Popescu (68 I. Dumitrescu), Păun (86 Al. Radu), D. Gheorghe (70 R. Alecsandru) – Vintilă (81 D. Iancu). Antrenor: Octavian Grigore.
CS Blejoi: Ad. Gheorghe – C. Stoica (72 Rudaru), V. Iordache, I. Filip (cpt), Stanca (81 Sterie) – Enciu, V. Badea – Ruptureanu, Cr. Vasile, Anghel (57 Fl. Badea) – Lambru. Antrenor: Răzvan Vlad.
Cartonaşe galbene: Păun (44), Butufei (45+1), D. Gheorghe (53)/Cr. Vasile (20), Filip (26), Ruptureanu (62), Cl. Stoica (67), Rudaru (80).
Au arbitrat: Ovidiu Oprea (Ploiesti) – Cristian Lefter (Urlati) şi Andrei Sotir  (Ploiesti).
Observatorul jocului: Mihail Ionescu (Ploiesti)

Jucătorul meciului: Claudiu Tudor (Petrolul)

Teoretic cel mai greu meci al primăverii pentru Petrolul, duelul cu CS Blejoi s-a dovedit a fi, de fapt, un galop de sănătate pentru ploieșteni, a căror prestație de-a lungul celor 90 de minute a făcut să nu lase nimic la voia întâmplării. Confruntarea pentru supremație în Liga A Prahova s-a derulat, în multe momente, la o singură poartă, oaspeții cedând total după pauză, în fața unei formații petroliste care a promovat cu notă maximă primul „examen de maturitate” din 2017.
În prezența unei asistențe record, în acest an, în Liga A Prahova – 5.900 de spectatori, derbiul de pe „Ilie Oană”, întârziat cu aproximativ 15 minute din cauza cozii formate la case de bilete, a început în nota de dominare a gazdelor, care au ratat și prima mare ocazie, prin Vintilă (3). Iureșul la poarta blejoienilor s-a mai domolit spre finalul primei jumătăți de repriză, iar oaspeții puteau intra cu un 0-0 nesperat la cabine, dacă același Vintilă (41) nu-l executa pe Ad. Gheorghe din 6 metri, după un duel câștigat în fața lui Filip.
Golgheterul Lambru (44) și-a arătat colții pentru CS Blejoi, în ceea ce avea să fie singura ocazie importanta la poarta lui Marinică, atunci când goalkeeper-ul Petrolului a avut o intervenție promptă, ce nu a lăsat loc de compromisuri. Hotărâți să rezolve cât mai repede soarta întâlnirii, „galben-albaștrii” le-au cărat un sac cu goluri adversarilor în partea secundă, în ovațiile inimoșilor ploieșteni, ce au aplaudat la scenă deschisă fiecare reușită a băieților lui Tavi Grigore. Oportunistul D. Gheorghe (53) a dublat diferența după ce a speculat o respingere în fața a lui Ad. Gheorghe, la un șut al lui Nini Popescu, Păun (75) a închis, practic, jocul cu un șut de 16 metri, dar, chiar și atunci când tabele a indicat scor de neprezentare, lupii n-au ridicat piciorul de pe pedala de accelerație. Cl. Tudor (76), din penalti, la o fază la care portarul oaspeților a rămas blocat pe linia porții, și-a trecut numele pe lista marcatorilor, pentru 4-0, și, în secvențele de final, Ilie Dumitrescu (88) a mai punctat o dată, desăvârșind o seară de excepție pentru suflarea petrolistă.
Cu 8-0, la general, în fața Blejoiului, în acest sezon, și cu trei puncte avans în clasament, Petrolul se îndreaptă cu pași apăsați către barajul de promovare, etapa viitoare urmând să susțină primul meci în deplasare al primăverii, pe terenul celor de la AFC Brebu.