Șefii de stat și de guvern din țările membre ale NATO se vor reuni la 25 aprilie la Bruxelles pentru primul lor summit după alegerea președintelui american, Donald Trump, a anunțat marți purtătoarea de cuvânt a Alianței Nord-Atlantice, Oana Lungescu, citată de AFP şi preluată de Agerpres.
Donald Trump, care a cerut ca celelalte țări membre ale Alianței Nord-Atlantice să investească mai mult în armatele lor, a afirmat la începutul lunii februarie că va asista la summitul NATO prevăzut în primăvară la Bruxelles.
Liderii „vor discuta despre adaptarea NATO la un nou mediu de securitate, inclusiv rolul jucat de NATO în lupta împotriva terorismului, și despre importanța majorării cheltuielilor lor de apărare și o împărțire mai bună a poverii financiare”, a precizat Oana Lungescu.
Casa Albă a confirmat marți seară că președintele american, Donald Trump, va asista la primul său summit NATO, la 25 mai, la Bruxelles, transmite AFP.
„Președintele este nerăbdător să se vadă cu partenerii din NATO pentru a reafirma angajamentul nostru față de NATO și pentru a discuta despre chestiuni esențiale pentru Alianță, în special partajarea responsabilității aliaților și rolul NATO în lupta împotriva terorismului”, a anunțat Casa Albă într-un comunicat.