•  Un obicei destul de comun este acela de a mesteca gumă. Ce rău poate face o nevinovată gumă? Şi totuşi, pot apărea probleme cu maxilarele, acest lucru fiind dăunător pentru persoanele care au deja probleme cu maxilarele. Chiar dacă nu aveţi acest tip de afecţiuni, guma în exces vă poate leza cartilajul şi articulaţiile la nivel facial, potrivit Divahair.
  •  Cercetătorii au descoperit noi dovezi cu privire la bacteriile din intestine care ar putea provoca apariţia anumitor simptome asociate bolii Parkinson. Parkinsonul este deseori caracterizat de tremur necontrolat şi pierderea controlului mişcărilor motorii, în timp boala evoluează în demenţă, notează Science Alert. În majoritatea studiilor, experţii s-au axat pe creier, sugerând că moartea unor celule din anumite zone ale creierului ar putea duce la apariţia bolii. În ultimii ani, cercetătorii au încercat să descopere rădăcina acestei probleme şi au trecut de la analizarea sistemului nervos la analizarea bacteriilor din sistemul intestinal, relatează descoperă.ro.
  •  Chiar dacă cianura este una dintre cele mai des folosite otrăvuri în romanele poliţiste, o putem găsi şi în unele alimente pe care le consumăm periodic. Specialiştii trag un semnal de alarmă asupra faptului că un sfert de gram de cianură este suficient pentru a provoca o moarte rapidă şi dureroasă. Sâmburii de mere, pere, caise şi ai altor fructe conţin
    cianură de hidrogen. În momentul în care sâmburii sunt sparţi şi intră în contact cu apa sau cu saliva în timpul mestecării devin toxici. De asemenea, chiar dacă există peste 3.000 de tipuri de ciuperci, 100 sunt toxice şi mai puţin de 10 sunt mortale. Ciupercile pot cauza adesea un disconfort intestinal, notează Click.