• Salvia alungă stările de oboseală. Deşi, cel mai adesea, salvia este recunoscută ca unul dintre cele mai folosite condimente din bucătăria mediteraneeană – zona unde îşi are şi originile – această plantă este foarte utilizată şi în medicina naturistă, datorită numeroaselor proprietăţi. Plantă perenă, salvia creşte în tufe cu înălţimi de maximum 80 de centimetri, are frunze ovale, verzi, acoperite de perişori, iar florile, de cele mai multe ori, au nuanţa violet sau albastru deschis. La mâncare se folosesc doar frunzele aromate, în timp ce pentru prepararea diverselor leacuri se utilizează şi florile, dar şi tulpina, notează Click pentru femei.

• Mulţi părinţi au gândit, la un moment dat, că „le-au fost luaţi” ani din viaţă de către copiii lor, însă adevărul este exact opusul. Potrivit unui nou studiu, a fi părinte este asociat cu creşterea speranţei de viaţă, informează iflscience.com.
Mai multe studii au confirmat faptul că părinţii au, de fapt, o viaţă mai lungă decât adulţii care nu procreează, însă nu au fost capabili de a oferi o explicaţie pentru acest fenomen.
Dr. Karin Modig, de la Institutul Karolinska din Suedia, este hotărâtă să ofere un răspuns, cel puţin în cazul suedezilor. Folosind baze de date extinse ale populaţiei din Suedia, aceasta a studiat anii în care bărbaţii născuţi între 1911 şi 1925 au decedat şi a constatat că o persoană cu cel puţin un copil trăieşte cu doi ani mai mult decât un contemporan fără copii. În cazul femeilor, diferenţa a fost de 1,5 ani.
Modig este de părere că această diferenţă se datorează copiilor care oferă sprijin părinţilor, începând cu o anumită vârstă, nu doar sub forma unei îngrijiri directe, ci şi prin sprijinul în căutarea unei locuinţe adecvante sau în ceea ce priveşte birocraţia. Multe alte teorii au fost lansate anterior pentru a explica speranţa de viaţă mai mare în cazul părinţilor. Riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer la femei este redus în cazul în care aceasta dă naştere unui copil, pe lângă alte beneficii suplimentare. Cu toate acestea, datele obţinute în Suedia nu au oferit sprijin unei astfel de teorii.