• Pufuleţii sunt obţinuţi din faină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs. Profilul nutriţional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide. Din lista de ingrediente reiese că al doilea ca pondere este sarea, al cărei consum trebuie limitat. Coloranţii, îndulcitorii şi aromele artificiale sunt produse sintetice, de laborator, folosite des în prepararea pufuleţilor, potrivit doctorulzilei.ro.

• Din păcate, fructele în exces îţi pot afecta ficatul la fel de tare precum alcoolul! Concluzia de mai sus aparţine reputaţilor oameni de ştiinţă de la Universitatea Harvard. Conform acestora, pericolul cel mai mare vine din partea fructozei, care se regăseşte, aşa cum îi spune şi numele, în fructe. Spre deosebire de glucoză, care poate fi metabolizata de aproape orice celulă a organismului, fructoza este descompusă doar de ficat. Iar atunci când este consumată în exces, problemele nu întârzie să apară, potrivit DivaHair.ro.

• „Ucigaşul tăcut” este greu de diagnosticat înainte de răspândirea în organism. Icterul, durerile abdominale şi modificări ale tranzitului intestinal se număra printre semnele prezenţei cancerului de pancreas. Specialiştii apreciază că, în următorul deceniu, această boală va secera din ce în ce mai multe vieţi, depăşind rata de mortalitate prin cancer de sân. Singura cale de tratament este operaţia de îndepărtare a tumorii. Însă, în 92% din cazuri cancerul nu este depsitat din vreme pentru a se mai putea face operaţia, fapt care duce la o rată mică de supravieţuire comparativ cu alte forme de cancer, potrivit Adevărul.