Magistrații de la Judecătoria Ploiești au acordat un nou termen în procesul în care SC OMV Petrom apare ca parte inculpată, fiind acuzată de uciderea din culpă a unui minor din Ariceștii Rahtivani. Noul termen de judecată a fost stabilit “pentru lipsă de apărare”, după cum se precizează pe site-ul instanței, în data de 4 aprilie a.c.
Moartea copilului, Marian Furcelea, în vârstă de numai 9 ani, a avut loc la sfârșitul lunii februarie a anului 2014, acesta fiind găsit asfixiat în apropierea unei sonde aparținând OMV Petrom.
Potrivit actelor din rechizitoriul de trimitere în judecată, “moartea minorului a fost violentă şi a fost cauzată de insuficienţa respiratorie acută survenită în cursul unei intoxicaţii acute, accidentale, cu gaze de sondă, rezultate în atmosferă prin derivaţia din coloana de exploatare a sondei Ariceştii Rahtivani, ca urmare a neîmprejmuirii cu gard a beciului sondei, ceea ce a permis deschiderea ventilului de la derivaţia din coloana de exploatare a sondei (de către o persoană rămasă neidentificată), făcând posibilă pătrunderea minorului în perimetrul ce ar fi trebuit să fie complet închis şi încuiat, fapt ce s-a soldat cu decesul victimei, ca urmare a inhalării de către aceasta a gazelor eliminate în atmosferă”.
În cauză, părinții minorului s-au constituit parte civilă cu suma de un miliard de euro.
Reamintim că OMV a reiterat faptul că “până la pronunţarea unei hotărâri definitive, de către instanţa de judecată, compania beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi va acţiona în vederea demonstrării nevinovăţiei sale. Pe tot parcursul urmăririi penale, compania a colaborat cu organele de urmărire penală, oferind toate informaţiile şi documentele necesare. Compania va solicita în continuare şi va depune toate eforturile în vederea identificării persoanei care a deschis ventilul sondei”.