Fostul senator PSD de Prahova, Georgică Severin, a fost propus de premierul Sorin Grindeanu pentru un post de membru titular în Consiliul de Administraţie al TVR şi urmează să fie validat de plenul reunit al Parlamentului miercurea viitoare, scrie news.ro.
Propunerea prim-ministrului a fost înaintată Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a fost discutată în şedinţa de marţi a acestora, fiind aprobată şi urmând a fi supusă votului plenului reunit săptămâna viitoare, miercuri. Georgică Severin îi va lua locul în CA al TVR lui George Orbean, care a demisionat din funcţie la începutul lunii februarie, motivând că nu are puncte comune cu noul Executiv.
George Orbean a fost numit în CĂ de guvernul Dacian Cioloş. „Mi-am dat demisia începând cu 1 februarie, pentru că eu eram în Consiliu reprezentant al guvernului Cioloş şi mi se pare că am făcut un gest normal. Nu cred că am puncte comune cu acest guvern, dar nu este vorba despre asta neapărat”, a declarat George Orbean.
Potrivit Legii 41/1994, Consiliul de Administraţie al televiziunii publice poate funcţiona cu 9 membri avizaţi de Parlament, iar o şedinţă a CA poate avea loc dacă sunt prezenţi 7 membri. „Domnul Orbean nu are supleant”, a precizat Irina Radu, preşedinte-director general al Televiziunii Române. „Aşteptăm ca guvernul să facă o propunere, apoi ea va trebui să treacă prin Parlament”, a mai spus ea.
Fostul senator Georgică
Severin nu a mai candidat pentru un nou mandat la alegerile din
11 decembrie 2016, fără să-şi motiveze explicit decizia. El a condus, în perioada 2012-2016, Comisia de cultură a Senatului.