Petre Apostol

La Baza Olimpică de la Izvorani, a avut loc, săptămâna trecută, o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Floretă pentru tineret (sportivi sub 23 de ani). La startul competiţiei s-au aliniat şi sportivi de la CSŞ Ploieşti, antrenaţi de profesoara Rodica Popescu.
Competiţia a programat, mai întâi, proba individuală, la care cea mai bună evoluţie dintre reprezentanţii clubului ploieştean a înregistrat-o Victor Gheorghe (foto, în roşu). În vârstă de doar 18 ani, sportivul ploieştean a ratat prezenţa pe podiumul de premiere la o singură tuşă. Victor Gheorghe s-a calificat pe tabloul de 8, evoluând în sferturi împotriva celui de-al treilea favorit, Alexandru Pîrva, de la CSA Steaua Bucureşti, cedând cu scorul de 14-15.
Astfel, concurentul de la CSŞ Ploieşti a încheiat pe locul al optulea, titlul naţional revenind lui Benjamin Bodo (CSU Politehnica Timişoara), care l-a învins în finală pe Cristian Cândescu (CSA Steaua Bucureşti), scor 15-2, Alexandru Pîrva şi Bogdan Dascălu (CSU Cluj) obţinând medaliile de bronz. În schimb, CSŞ Ploieşti a reuşit să urce pe podiumul de premiere în concursul pe echipe, lotul fiind alcătuit din Victor Gheorghe, Vlad Gheorghe, Mădălin Pavel, Mihai Rădulescu. Elevii profesoarei Rodica Popescu au pierdut prima confruntare, cu CSU Cluj Napoca (Boldizsar Balogh, Alpar Bartok, Bogdan Dascălu, Sebastian Flucuș), echipa care avea să-şi adjudece titlul naţional, după o finală câştigată cu CSA Steaua Bucureşti 1 (Cristian Cândescu, Alexandru Pîrva, Silviu Roșu, Alexandru Sîrb).
Dar, echipa ploieşteană a urcat pe a treia treaptă a podiumului, cucerind medaliile de bronz după ce a învins, în finala mică, a doua formaţie de la CSA Steaua (Gabriel Albeanu, Răzvan Cristian, Sebastian Tirman). Astfel, de remarcat că podiumul de premiere a fost similar cu acela înregistrat şi la ediţia precedentă a campionatului, pentru CSŞ Ploieşti fiind a doua medalie de bronz consecutivă, după trei prezenţe la rând pe locul al patrulea.