Delegația permanentă a ALDE a decis convocarea Congresului partidului în 21 aprilie, la Palatul Parlamentului, a anunțat ieri copreședintele formațiunii politice, Călin Popescu-Tăriceanu.
Copreședintele ALDE Daniel Constantin a părăsit lucrările Delegației Permanente ALDE, desfăşurate ieri, însoțit de un grup de membri ai formațiunii, denunțând reuniunea ca fiind nestatutară.
Majoritatea celor care s-au aflat alături de Constantin sunt foști membri ai Partidului Conservator, patru dintre aceștia ocupând funcții, în prezent, de secretari de stat.
„Am ieșit astăzi (n.n. – ieri) din Delegația permanentă pentru că am constatat că se încalcă statutul în mod constant. Se dorește cu orice preț convocarea congresului (…) să se stingă eventualele nemulțumiri, crezând că asta va fi o soluție. Nu va fi o soluție. (…) Suntem într-o situație pe care nu ne-am dorit-o. ALDE s-a format acum doi ani, ca o înțelegere verbală și nescrisă între mine și Călin Popescu-Tăriceanu. De doi ani și până acum am fost în situația în care ne-am respectat toate angajamentele și toate promisiunile. (…) Din păcate, încerc de câteva săptămâni de zile să am discuții constructive cu cei care au format fostul Partid Liberal Reformator, în frunte cu Călin Popescu-Tăriceanu. Aceste discuții constructive n-au ajuns la un punct comun”, a afirmat Constantin.
Vicepremierul Daniel Constantin, copreședinte ALDE, a mai anunțat că astăzi se va întâlni cu premierul Sorin Grindeanu și, în cazul în care coaliția va lua vreo „decizie” în privința sa, se va supune. El a ținut să sublinieze că nu va pleca din ALDE.