Petre Apostol

Secţia de atletism de la CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina a obţinut noi performanţe la nivel naţional, cu ocazia participării la etapa finală a Campionatului României pentru juniori 3, disputată la Bucureşti, la finalul săptămânii trecute.
Cea mai deosebită performanţă a fost realizată de Marius Vasile, elevul profesorului Nicolae Pavel adjudecându-şi titlul naţional la proba de aruncare a greutăţii (4 kg) într-o manieră categorică. Aflat în ultimul an la această categorie de vârstă (născut în 2002), Marius Vasile a stabilit cel mai bun rezultat din concurs, cu o aruncare de 17,81 metri, reuşită din a doua încercare.
Sportivul clubului din Câmpina a înregistrat un avantaj de peste trei metri faţă de principalii urmăritori, podiumul de premiere fiind completat de Cristian Meheş (CS Crişul Oradea) – 14,66 m, respectiv Alin Mocănaşu (CA Roman) – 14,19 m.
De menţionat faptul că Marius Vasile a fost la mai puţin de un metru de recordul naţional de la această categorie de vârstă, care este de 18,70 m, fiind stabilit în 2009, de Florentin Stoenescu, la Bucureşti.
De la CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina s-a mai remarcat şi Andreea Lungu, eleva profesoarei Mihaela Marin adjudecându-şi medalia de argint în cadrul probei feminine de aruncare a greutăţii (3 kg). Atleta prahoveană a încheiat concursul cu 12,72 m, reuşită din ultima încercare, insuficient, însă, pentru a o devansa pe Larisa Zglimbea (CA Roman), care a devenit campioană, cu 13,27 m. Podiumul a fost completat de Mădălina Manole (CSŞ Tulcea), cu 12,15 m.