Petre Apostol

La aproape 11 luni de la accidentarea gravă suferită într-o cursă din cadrul Campionatelor Naţionale ale Franţei, la Tignes, Andra Caill a revenit în competiţiile de schi alpin. Sportiva de 20 de ani (împliniţi în ianuarie), legitimată la CS Caraimanul Buşteni şi componentă a lotului naţional, a participat, de curând, la o cursă de juniori din Italia, la proba de slalom uriaş.
Iar munca depusă în cele 11 luni pentru a reveni la un nivel sportiv similar celui de dinaintea accidentării se vede că a dat roade, încheind pe locul 28 întrecerea disputată la Courmayer, din 82 de participante. În plus, pentru rezultatul înregistrat a obţinut 78.15 puncte FIS, la prima sa cursă după aproape un an fiind deja la 20 de puncte de punctajul său din clasamentul internaţional al probei de slalom uriaş (59.16).
Astfel, modul în care a revenit în curse oferă perspective reale cu privire la sezonul viitor, în care speră la calificarea la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, din Coreea de Sud, sportiva clubului din Buşteni reprezentând, deja, România la o competiţie olimpică – FOTE 2015.
Reamintim că, la finalul lunii martie, anul trecut, Andra Caill a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior la genunchiul piciorului stâng. Iar accidentarea a venit exact în momentul în care bifa cele mai bune performanţe ale sale la slalom uriaş, precum şi la slalom super uriaş (Super G), depăşindu-şi cu aproape 20 de puncte rezultatele anterioare (58.59 – la slalom uriaş, 70.92 – la Super G).
În luna aprilie a urmat operaţia, după care o lungă perioadă intensă de recuperare, iar din octombrie a început antrenamentele pe schiuri, pe care le alternează, în continuare, cu orele de curs la Ecole Supérieure d’Ostéopathie Animalière d’Annecy (şcoală de osteopatie animalieră), la care este studentă de anul trecut.
Cu privire la prima sa cursă după accidentare, Andra se arată încântată în special de faptul că a ajuns la sosire.