CS Arcada Galați – Tricolorul LMV Ploiești 2:3 (25:14, 22:25, 25:20, 21:25, 11:15)

Petre Apostol

Sala: „Dunărea”, Galați. Spectatori: 800 persoane.
CS Arcada: Zhekov, Janic, Spînu, Pașcan, De Pra, Radovic – Rosic. Au mai jucat Cristudor Gradinarov, Despotovski, Laza. Rezervă neutilizată: Dumitrache.
Antrenori: Martin Stoev, Neculai Harabagiu.
Tricolorul LMV: Carrasco, Aleksic, Dushkov, Milivojevic, Voinea, Rutecki – Skundric. Au mai jucat Grigoraș, Vargas, Centelles, Riabukha, Ghimeș, Farcaș. Rezervă neutilizată: Zhylinskyi.
Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.
Arbitri: Benone Vișan, Alexandru Prodana – ambii din București.
Observator FRV: Constantin Ispas, din București.

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploiești a evoluat, ieri, în cadrul etapei a XIX-a din Divizia A1, întâlnind, în deplasare, pe CS Arcada Galați, medaliata cu bronz din sezonul trecut.
În încercarea de a se menține aproape de primele trei poziții, ploieștenii pregătiți de antrenorii Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu aveau o misiune dificilă la Galați, echipă neînvinsă pe teren propriu.
Iar formația gălățeană, antrenată de Martin Stoev, a dominat primul act. Tricolorul LMV a egalat la 3 și s-a apropiat la 6:5, dar Arcada s-a desprins la 9:5, respectiv 11:6. Iar blocajul gazdelor nu le-a permis ploieștenilor să revină, Arcada desprinzându-se la 14:7 și 16:9, îndreptându-se spre un succes clar cu 25:14 în actul inaugural.
În setul secund, cu Vargas intrat ca universal, situația s-a inversat, Tricolorul LMV fiind în control, câștigând primele patru puncte ale actului. Gazdele au replicat cu un servicu bun al lui Pașcan, apropiindu-se la 4:3.
Echipa ploieșteană a refăcut, pe moment, o diferență de trei puncte, cu Voinea și Milivojevic în prim plan. Gazdele au egalat la 6, dar Dushkov și pasele excelente ale lui Carrasco au desprins ploieștenii la 10:6. Apoi, Vargas și Milivojevic au mărit avantajul la 14:8, ecart majorat chiar la 17:10.
CS Arcada a forțat o revenire, punctând de patru ori la rând, cu Pașcan la serviciu, după care gazdele s-au apropiat chiar la două puncte, scor 20:18.
Vargas și Voinea, însă, au readus lucrurile la normal, Tricolorul LMV procurându-și patru mingi de set. Gălățenii au salvat două șanse de set ale ploieștenilor, însă, după un timp de odihnă solicitat foarte bine de tehnicianul Sergiu Stancu, Dushkov, servit excelent de Carrasco, a închis actul la 25:22.
Setul al treilea a început mult mai echilibrat, cu multe servicii greșite de ambele părți, dar gazdele s-au aflat în frunte, conducând la două puncte, scor 4:2, respectiv 5:3. Apoi, De Pra a ghicit apărarea ploieșteană, desprinzând Arcada la 7:4, respectiv 10:6. Gazdele au majorat, după aceea, ecartul, grație unui blocaj mai eficient, scor 16:9.
Ghimeș și Dushkov au mai adus câteva semne de întrebare cu privire la deznodământul setului, Tricolorul LMV realizând un parțial de 5:2. Dar, gazdele au răspuns prin două puncte la rând, menținând un avantaj de cel puțin patru lungimi, adjudecându-și actul cu scorul de 25:20.
În setul al patrulea, echipa ploieșteană a preluat conducerea din start, scor 3:1, prin Voinea și Vargas. Iar elevii antrenorilor Stancu și Marinescu au realizat unul dintre cele mai bune seturi din acest sezon, într-un moment extrem de important.
Mobilizați perfect, ploieștenii au dus scorul la 6:2 și au răspuns la fiecare încercare a gazdelor de a egala. În mod ironic, chiar ploieșteanul din tabăra gălățeană, Liviu Cristudor, a readus echipa Arcada în joc, scor 9:7, respectiv 10:9. Vargas, Carrasco și Milivojevic au refăcut un avantaj de trei lungimi, scor 16:13, ecart menținut până la 20:17.
Gălățenii au revenit la un singur punct, scor 20:19, dar Voinea, Skundric (excelent la preluare), Vargas și Milivojevic (cu un blocaj) au dus ploieștenii la patru mingi de set. După un as al gazdelor, Milivojevic a închis actul, scor 25:21, trimițând meciul în prelungiri.
Jocul din tiebreak a fost mai echilibrat ca niciodată, nicio echipă nereușind să se desprindă la mai mult de un punct în prima parte. Carrasco, însă, a desprins echipa ploieșteană la 10:8 după un serviciu excelent. Apoi, Dushkov a mărit avantajul, după un atac perfect și un blocaj de exepție, scor 12:9. Centelles și Milivojevic au adus Tricolorul LMV în situația de a închide meciul, scor 14:10, iar încercările antrenorului Stoev de a destabiliza jocul ploieștenilor nu au funcționat, gruparea prahoveană impunându-se cu 15:11.
Astfel, echipa ploieșteană a demonstrat exact când era nevoie că are forța necesară de a învinge orice formație din campionat, producând grupării gălățene prima înfrângere de pe teren propriu din acest sezon.