Petre Apostol

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti pare să fi realizat transferuri inspirate în pauza de iarnă a campionatului. După ocuparea poziţiei a cincea în sezonul trecut, formaţia ploieşteană se luptă pentru un loc pe podium în această ediţie de campionat, iar problemele de efectiv avute în prima parte a stagiunii competiţionale i-au făcut pe oficialii clubului să realizeze câteva transferuri.TRANSFER B 39
Clubul ploieştean a fost cel mai activ din Divizia A1 pe piaţa transferurilor în singura perioadă din timpul sezonului rezervată pentru acest lucru, sub comanda antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu sosind trei jucători, toţi din afara graniţelor ţării.
Iar aceştia au confirmat până acum, în oportunităţile avute, remarcându-se în mod special la victoria echipei ploieştene în meciul din etapa trecută, cu Steaua Bucureşti, de pe teren propriu. Dacă polonezul Tomasz Rutecki (foto, nr. 6) deja îşi arătase potenţialul în câteva rânduri, mai ales printr-un serviciu foarte bun, cu Steaua şi bulgarul Pavel Dushkov (foto, nr. 11) şi mexicanul Daniel Vargas Osorio (foto) au ieşit la rampă.
Centrul bulgar Dushkov a fost chiar cel mai bun jucător al ploieştenilor în derbiul cu trupa bucureşteană, intrat în locul ucraineanului Kostiantyn Riabukha, ieşit în urma unei uşoare întinderi. Pavel a încheiat meciul respectiv cu 8 puncte (5 puncte de break şi +două mingi câştigate-pierdute) şi trei blocaje.
Deşi este extremă, Rutecki, intrat în locul lui Andrei Grigoraş, pe postul de universal, a fost liderul echipei la puncte, cu 14 reuşite (+8 mingi câştigate-pierdute), dintre care 13 puncte pe atac din 34 de încercări.
De asemenea, cu toate că a intrat doar la serviciu, Vargas s-a făcut remarcat, reuşind două puncte importante direct din serviciu.
Astfel, jucătorii nou-veniţi au avut o mare contribuţie la succesul obţinut în tiebreak cu Steaua, meci în care s-au remarcat, de asemenea, căpitanul Cosmin Ghimeş, Florin Voinea (cu 11 puncte, 5 BP şi +7, 37% la recepţie şi 41% la atac, două blocaje), Aleksandar Milivojevic (cu 10 puncte şi două blocaje), Vladan Aleksic (cu 7 puncte şi 3 blocaje), dar şi liberoul Goran Skundric (cu 43% recepţie excelentă).
Pentru echipa ploieşteană urmează deplasarea pe terenul campioanei en-titre SCM U Craiova, meci programat sâmbătă, 18 februarie, de la ora 18:00, în cadrul etapei a XVIII-a din Divizia A1.