F.T.

Începând de mâine, 25 de elevi din anul I ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti-Scăeni vor participa, alături de voluntarii de la ISU Prahova, la gestionarea situațiilor de urgență care pot apărea în județ.
Potrivit reprezentanților celor două instituții, elevii- pompieri vor fi prezenţi doar la acțiuni de stingere a incendiilor – nu și de acordare a primului ajutor -și în afara orelor de program.
Pe de altă parte, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Șerban Cantacuzino” Prahova continuă acțiunea – demarată anul trecut – de recrutare de noi voluntari, intitulată, “ Salvator din pasiune”.
Conform unui comunicat al instituției, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească aceia care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele: să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; să fie apți din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnați pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.
Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, copie de pe actul de identitate, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), avizul psihologic (cu mențiunea „apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul ISU”), actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.
Detalii suplimentare pot fi obțiunte accesând site-ul www.isuprahova.ro.