Florin Tănăsescu

Neamule, l-ai văzut pe fiul tău cel neînfricat cum a coborât în mijlocul lupilor din fața Cotrocenilor și a împărțit o vorbă bună și un ceai cald ? Ziceai că-i Hristos, care a potolit cu trei pești și cinci pâini, cu TVA redusă, foamea câtorva mii de credincioși, deosebirea fiind că Mântuitorul l-a avut înaintemergător pe Ioan, iar Klaus – pe sepepiști.
Ai văzut că Iohannis a întors și celălalt obraz, pentru a demonstra, dacă mai era nevoie, că el este în serviciul nației și, la o adică, arbitrează cu aceeași unitate de măsură meciul dintre FC Sibiu și SC Teleorman: fără să scoată cartonașele roșii, ca să nu strice spectacolul feeric al nopților de februarie, pe care nici Minulescu nu și le-ar fi imaginat? De-atunci, din momentul “Termosul dat dansatoarei Florica”, la Cotroceni s-au primit mai multe likeuri decât pe pagina oficială a Părintelui Arsenie Boca. Iar asta înseamnă că pe unii îi așteaptă un nou mandat, iar pe alții – pușcăria.
A înviat chiar și Lazăr, de la Parchetul General, spunând la vorbitor – pardon, la microfonul reporterașilor trimiși să dârdâie în rândul tinerilor frumoși și liberi – că nu-i în regulă să scrii denunțul cu mâna dreaptă, ci cu stânga, pentru motive știute numai de cei care au votat cum au votat la 11 decembrie 2016, anul Pesedeului. Pardon, al Domnului.
# Rezist. CSM și-a adus și el aminte că are niște polițe de plătit și a exclus-o din magistratură pe Camelia Bogdan, ceea ce înseamnă că Justiția este pe mâini bune, pedepsind orice abatere de la norma penală. Iar norma înseamnă să-l excluzi și pe cel care a dat Like la ceva ce nu-i convine aceluiași onorabil nou CSM. Nu am auzit, însă, ciripind deloc vocala Asociație a Magistraților din România, pentru a-i lua apărarea Cameliei Bogdan, exclusă din sistem pentru o incompatibilitate descoperită la ceva timp distanță. N-am auzit nici de mea culpa făcută de vreun procuror DNA, vizavi de abuzul în serviciu făcut în legătură cu Ludovic Orban, găsit curat ca lacrima în primă instanță.
„Leapădă-te de tatăl tău și de mama ta și urmează-mă !” este îndemnul mai mult sau mai puțin abscons lansat din Piața Universității. Acolo unde, la cea dintâi prezență a lui Iohanis, deveneau mai înțelepți și orbii și corporatiștii… Acolo unde, pe o pancartă, trebuie să recunoaștem, inspirată, stătea scris: “Luați Antenele de pe soacră-mea”.
Am auzit însă și una care te înfrigurează: cică pensionarilor-protestatari de la Cotroceni li s-a aruncat un pui congelat și toți s-au îngrămădit să-l ia de jos, atât de înfometați erau. Se sperie gândul la astfel de mârșăvii, după cum, o altă idioțenie de cea mai joasă speță este și aceea că, pentru a nimeri drumul înapoi, amărâților care au văzut, probabil, pentru prima dată
Bucureștiul, li s-a presărat drumul cu făină și zahăr, că-s atât de tembeli încât nu știau să nimerească Alexandria… Care Alexandrie, care Teleorman par a fi mai blestemate decât Sodoma și Gomora. Țara, prin urmașii lui Traian și Decebal, iese la înaintare. Vorbește, blesteamă, înfierează. Pe Facebook sau pe-nserat. Fie ca hoții, fie precum cei mai cinstiți dintre pământeni.
#România scrie pe noi. Treaba e că vine primăvara. Și nu aia arabă. Gurile rele vorbesc de primăvara rusească, alții vorbesc despre alte grozăvii.
Ne țin curelele ?

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEvenimente
Articolul următorOful cititorului