V. S.

Sute de kilograme de peturi au confiscat, în doar trei zile, polițiștii locali din Ploiești de la așa-zișii “colecționari” de sticle din plastic care adunau recipientele respective de la platformele gospodărești din municipiu. Potrivit reprezentanților Poliției Locale Ploiești, între 21 și 23 februarie, s-au desfășurat mai multe acțiuni pentru depistarea și sancționarea căruțașilor, în mai multe cartiere din oraș, respectiv pe străzile Traian, Nicolae Titulescu, Dealul cu Piatră, Cameliei, Strunga, Zamora, Brumărelelor, Arhip Nicolae, Tazlău, Seciului, Găgeni, Metalurgiștilor, Theodor Aman, Bd. București și Șoseaua Nordului.
În urma acestor controale, au fost date șapte amenzi în valoare totală de 3000 lei, într-unul dintre cazuri fiind luată și măsura confiscării unui atelaj hipo, cu ajutorul căruia erau transportate peturile.
Căruța confiscată a fost preluată de reprezentanții SGU și transportată în locația stabilită de municipalitate, iar peturile au fost ridicate de lucrătorii operatorului de salubritate.
În aceeași perioadă, au mai fost sancționate și persoanele care au fost depistate că nu respectau hotărârea CL Ploiești privind gospodărirea municipiului Ploiești, fiind aplicate un număr de 28 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.900 lei, precum și confiscarea a aproximativ 200 kg peturi.