N. D.

În perioada 1-5 februarie, în Republica Moldova, la Chișinău, a avut loc o nouă ediție a manifestării tradiționale ”Fabricat în Moldova”, scopul acesteia fiind de atragere a investitorilor, precum și intensificarea dialogului public-privat, dar, mai ales, de susținere a producătorilor autohtoni. Având în vedere relațiile stabilite deja între județul Prahova și numeroase raioane din Republica Moldova, printre oficialitățile participante la această expoziție s-a numărat și Ludmila Sfîrloagă – vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova. De asemenea, la acest eveniment a fost prezent și Aurelian Gogulescu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, în contextul în care organizatorul evenimentului de la Chișinău – Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldoa- este unul dintre partenerii importanți ai instituției camerale prahovene.
Aflată la cea de a XVI-a ediție, expoziția națională ”Fabricat în Moldova” s-a desfășurat sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, sloganul expoziției fiind ”Prin calitate spre competitivitate”. Au fost amenajate 14 standuri colective ale celor mai importante raioane din Republica Moldova, precum: Leova, Râșcani, Anenii Noi, Ialoveni, Cimișlia, Criuleni, Nisporeni, Rezina, Hîncești, Florești, Ungheni, Fălești, Călărași, și unitatea administrativ teritorială Găgăuzia.
Astfel, au fost prezenți sute de agenți economici din diferite ramuri ale economiei din Republica Moldova, respectiv industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, cea de utilaj, de tehnică și aparataje, nelipsind nici meșterii populari. Spațiul pus la dispoziție pentru această manifestare a fost în suprafață de peste 2.100 m.p și, pentru prima dată, pe o suprafață de peste 500 m.p., au expus și firme din România sub genericul ”Fabricat la Iași”.
În ceea ce privește programul de afaceri, acesta a fost axat pe promovarea exportului și atragerea investițiilor în Republica Moldova, fiind organizate diverse seminarii și mese rotunde.