Ieri, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a promulgat legea bugetului de stat şi pe cea a bugetului asigurărilor sociale, subliniind că solicită Guvernului trei lucruri: ”responsabilitate, responsabilitate, responsabilitate”.
”Veniturile la buget sunt, aşa cum au spus unii, optimiste, eu spun supraapreciate. Cheltuieli sunt prevăzute în sumă foarte mare. Abordarea hiperoptimistă a bugetului se poate vedea de exemplu făcând o comparaţie între veniturile la bugetul general consolidat de anul trecut şi ce se prevede pentru anul acesta, unde se constată o creştere de 14% fără să fie vreo explicaţie undeva cum se ajunge la această creştere fenomenală, 14% este foarte mult pentru bugetul general consolidat”, a spus şeful statului într-o declaraţie de presă.
El a subliniat că se confirmă că există prevăzute credite de angajament ”de o sumă nemaivăzută de peste 50 de miliarde”.
”Totuşi am decis astăzi (n.n. – ieri) şi am şi făcut-o deja, am promulgat atât bugetul cât şi bugetul asigurărilor sociale. Ţara are nevoie de buget şi Guvernul, care s-a angajat să execute acest buget, acum are posibilitatea să dovedească cum va face acest lucru. Pentru Guvern am un mesaj simplu în cursul acestui exerciţiu buget pe care tocmai l-am promulgat – cer Guvernului trei lucruri: responsabilitate, responsabilitate şi responsabilitate”, a afirmat Iohannis.