CSŞ-CSM Ploieşti – CSŞ Gloria Arad 57-56 (26-24, 51-51)

Bogdan Chitic

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 150.
Scorul pe sferturi: 11-10, 15-14, 11-11, 14-16 / 6-5
Baschetbalistele formaţiei „sub 16 ani” a CSŞ-CSM Ploieşti continuă să-şi netezească drumul către turneul final al Campionatului Naţional. În „semifinalele” competiţiei, fetele Loredanei Munteanu şi ale Corinei Savu au bifat cinci victorii din tot atâtea partide în turul fazei, ultima săptămână fiind una „exploatată” la maximum, cu două succese muncite, ambele pe teren propriu, cu Olimpia Bucureşti şi CSŞ Gloria Arad.
Dacă, în derbiul pentru supremaţie, cu formaţia din Capitală, ploieştencele au reuşit să se impună pe final, cu 53-49, în jocul de duminică, împotriva echipei arădene, au avut nevoie de o repriză suplimentară, de prelungiri, pentru a-şi trece în cont cele două puncte. A fost un meci cu suişuri şi coborâşuri pentru CSŞ-CSM Ploieşti, oboseala acumulată de fete, după deplasarea la Reghin şi jocul dificil cu Olimpia Bucureşti, punându-şi amprenta asupra evoluţiei gazdelor, într-o partidă ce, teoretic, nu ar fi trebuie să le ridice atâtea probleme. Egalate în ultimele secunde ale meciului, după un coş din spatele semicercului, elevele Loredanei Munteanu au avut nervii mai tari în cele cinci minute adiţionale şi au trecut primele linia de sosire, scor 57-56.
„Am încheiat cu victorii pe linie turul fazei semifinale şi ne putem face anumite calcule cu privire la accederea la turneul final. Dacă vom continua pe aceeaşi linie, cu aceeaşi atitudine, atunci vom avea şanse mari la o clasare pe podiumul fazei semifinale, echivalentă cu o calificare directă între primele opt echipe ale ţării. Am avut o săptămână încărcată, iar oboseala acumulată şi-a spus cuvântul în meciul cu formaţia din Arad. Fetele nu au mai fost atât de lucide precum ar fi trebuit în momentele importante, au luat unele decizii greşite şi au permis adversarelor să rămână în meci. Până la urmă, este important că am câştigat, chiar dacă acest lucru a venit pe fondul unui joc mai greu decât ne-am aşteptat şi a unei evoluţii nu tocmai concludente”, a declarat antrenoarea Loredana Munteanu.
Următorul meci al fetelor, în debutul returului fazei semifinale a Campionatului Naţional „U16”, se va disputa pe 12 martie, tot pe teren propriu, împotriva formaţiei LPS Alba Iulia.