• Laptele este un aliment de bază în dieta zilnică, având în vedere beneficiile pe care le oferă organismului. Acesta protejează oasele, are grijă de sănătatea orală, înfrumuseţează pielea, energizează organismul, hrăneşte podoaba capilară şi unghiile. Cu toate acestea, în ultimii ani a ajuns pe lista alimentelor dăunătoare, deoarece i s-a schimbat mult compoziţia. De aceea, nu trebuie să alegi la întâmplare laptele pe care îl consumaţi, ci să verificaţi cu atenţie eticheta produsului, informează Divahair.

 

  • Celulita este una dintre cele mai chinuitoare probleme cu care se confruntă femeile. Nu există nicio diferenţă între grăsimea celulitică şi cea normală, aşa că nicio cremă „minune” sau alt artificiu nu ne va scăpa de această problemă. Atunci când corpul este deshidratat, este incapabil să elimine toxinele, iar acestea se depun sub formă de grăsime sub piele, ducând la apariţia celulitei. Femeile care fumează şi consumă alcool, dar nu şi suficientă apă, se confruntă cu riscuri mari de a dezvolta celulită. Fumatul nu doar că îmbătrâneşte pielea şi o face să arate mai pământie, dar poate scădea şi circulaţia de la nivelul pielii. În plus, compuşii dăunatori din ţigări afectează formarea colagenului, făcând grăsimea să pară mai vizibilă sub piele, scrie Unica.

 

  • Ceapa este o legumă pe care o folosim foarte des ca ingredient al mâncărurilor gătite precum supe, ciorbe, tocăniţe etc. Ceapa însă are numeroase beneficii pentru sănătate. Mirosul înţepător al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care conţine sulf cunoscut pentru calităţile lui ce protejează vasele de sânge împotriva problemelor cauzate de colesterol. De asemenea, ceapa poate compensa vătămarea oxidativă a fibrelor musculare şi a ţesuturilor din corp, cauzată de antrenamentele fizice excesive. Elementul cheie care contribuie aici este numit quercetină, potrivit Click.

 

  • Chiar dacă nu dă simptome clare care să ne trimită la medic, ficatul bolnav ne transmite totuşi semnale. În fazele de început însă acestea sunt destul de neclare. Unul dintre primele simptome în tulburările hepatice este starea permanentă de oboseală. Deşi este normal să ne simţim epuizaţi după o zi de muncă, persoanele care au tulburări hepatice resimt oboseala şi slăbiciunea chiar şi după o noapte de somn sau după o săptămână de odihnă. În plus, nivelul de energie fluctuează de-a lungul zilei, astfel că apar dificultăţi de concentrare şi stări de somnolenţă după-amiaza. Fiindcă problemele hepatice afectează şi sistemul nervos, pot apărea manifestări cum sunt durerile de cap frecvente, ameţeală, iritabilitate şi stări depresive, dar şi tulburări de concentrare, treceri bruşte de la o stare de spirit la alta şi chiar stări de mânie nejustificate, arată doctorulzilei.ro.
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTelefoane si adrese utile
Articolul următorEvenimente