• Creierul guvernează activitatea trupului nostru, dar are nevoie de nutrienţi pentru a se descurca excelent. Nutrienţi pe care nu îi primeşte din escapadele noastre la un fast-food delicios, dar complet nesănătos, sau din aventurile cu pungi de chipsuri şi felii decadente de pizza. Atât sinteza şi funcţionarea neurotransmiţătorilor (aminele biogene: serotonină, dopamină şi norepinefrina, responsabile cu sănătatea mintală), cât şi controlul inflamaţiilor sunt determinate de ceea ce includem zilnic în alimentaţia noastră. Suntem ceea ce mâncăm, cu alte cuvinte, potrivit divahair.ro.
  • Virusurile Papiloma Umane sunt virusuri care infectează epiteliul cutanat şi cauzează negi (condiloame). Există două tipuriv de HPV: virusurile non-oncogenice, cu risc scăzut şi virusuri cu risc ridicat, asociate cu dezvoltarea leziunilor canceroase. Tipurile din prima categorie pot cauza leziuni benigne sau minore la nivelul celulelor cervixului, condiloame genitale şi leziuni laringeale. Virusurile Papiloma Umane cu risc ridicat pot cauza anomalii grave la nivelul celulelor cervixului, aceste anomalii fiind precursoare cancerului de col uterin, potrivit doctorulzilei.ro.
  • Carenţele de substanţe nutritive se pot instala din numeroase motive, alimentaţia necorespunzătoare fiind una din principalele cauze. Lipsa anumitor vitamine poate produce dezechilibre majore în organism, aşa că este bine să ştim cum putem suplini aceste neajunsuri. O alimentaţie cât mai variată este necesară, atunci când organismul e lipsit de substanţele de care are nevoie. Încercaţi să introduceţi în meniu multe fructe şi legume, care sunt cea mai bună sursă de vitamine, în locul clasicelor suplimente alimentare, potrivit Click pentru femei.