Volei Municipal Zalău – Tricolorul LMV Ploieşti, mâine, ora 19:15 (DigiSport 3)

Petre Apostol

După trei victorii cu maximum de puncte din tot atâtea meciuri disputate în acest început de an, pentru echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti urmează o serie de foc, în care se va confrunta cu principalele contracandidate la medalii în acest sezon, şi nu sunt puţine. Elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu vor începe această serie mâine seară (ora 19:15), pe terenul vicecampioanei Volei Municipal Zalău, după care vor întâlni pe Steaua Bucureşti, în Sala „Olimpia”, sâmbăta viitoare, de la ora 12:00, pentru a juca, apoi, în deplasare, cu echipa campioană SCM U Craiova şi cu medaliata cu bronz Arcada Galaţi.
Practic, reprezintă o pregătire pentru ceea ce va urma în următoarea parte a Diviziei A1, cele patru echipe şi Tricolorul LMV fiind primele cinci clasate ale ierarhiei, dintre care, mai mult ca sigur, se vor desemna medaliatele acestei ediţii de campionat, după disputarea fazei a doua, în care acestea se vor mai confrunta, din nou, de câte două ori, tur-retur.
Revenind la etapa din această săptămână, cea de-a XVI-a din Divizia A1, Faza 1, respectiv a cincea a returului, ziua de mâine este rezervată derbiurilor, iar Tricolorul LMV Ploieşti va închide runda, urmând să evolueze cu Volei Municipal Zalău. Cele două echipe au fost reprezentantele României în această ediţie a CEV Challenge Cup, ratând, însă, amândouă calificarea în optimile de finală, după „setul de aur”.
În meciul direct din tur, la capătul unui joc foarte echilibrat, ploieştenii au revenit de la 2:1 la seturi pentru vicecampioni, obţinând victoria cu scorul de 3:2 (25:23, 23:25, 23:25, 25:23, 16:14). De altfel, şi în sezonul trecut cele două formaţii au fost greu de departajat. Pe teren propriu, în singurul meci din campionat în care a evoluat la Sala „Olimpia”, Tricolorul LMV a cedat cu scorul de 1:3 (23:25, 25:20, 11:25, 21:25), în schimb, a luat un punct în deplasarea de la Zalău, pierzând în tiebreak, scor 2:3 (29:27, 10:25, 12:25, 25:19, 8:15).
Până în urmă cu două etape, Tricolorul LMV Ploieşti era singura echipă care învinsese pe Volei Municipal Zalău în Divizia A1, însă echipa sălăjeană, antrenată de Marian Constantin, a pierdut în precedentele două confruntări, ambele în deplasare şi cu scorul de 0:3, cu SCM U Craiova (26:28, 23:25, 16:25), respectiv Steaua Bucureşti (19:25, 19:25, 19:25).
Astfel, Tricolorul LMV Ploieşti s-a apropiat la un singur punct de Volei Municipal Zalău în clasament, având şansa ca, printr-un succes, să devanseze fomaţia sălăjeană şi să urce pe ultima treaptă a podiumului provizoriu. Totuşi, de remarcat faptul că echipa din Zalău nu a pierdut niciun meci pe teren propriu, cedând un singur punct, în confruntarea cu Steaua Bucureşti, învingând, totodată, în minimum de seturi, două dintre pretendentele la titlu, SCM U Craiova şi Arcada Galaţi.
La meciul de mâine seară au fost delegaţi arbitrii Paul Szabo-Alexi (Oradea) şi Dinu Olăhuţ (Baia Mare), în vreme ce observator din partea federaţiei a fost numit Mircea Ioanivici (Bucureşti).
Primul meci al etapei s-a disputat, deja, luni seară, Arcada Galaţi învingând, pe teren propriu, pe Ştiinţa Explorări Baia Mare, scor 3:0 (25:22, 25:20, 25:22), iar runda mai programează următoarele partide:
VCM LPS Piatra Neamţ – Universitatea Cluj, astăzi, ora 16:00
Volei Club Caransebeş – CSM Bucureşti, astăzi, ora 17:00
(meci la care arbitrul 1 este ploieşteanul Darius Meşca)
CS Ştiinţa Bacău – CS Unirea Dej, astăzi, ora 17:00
SCM U Craiova – CSA Steaua Bucureşti, mâine, ora 12:00
(meci la care arbitrul 2 este ploieşteanul Alin Mateizer)