F. T.

Ieri, chiar și în condițiile în care programul la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere Înamtriculare a Vehiculelor (S.P.C.R. P. C.I.V.) Prahova a fost de 10 ore (între 8,30 și 18,30), încă de la primele ore ale dimineții, în fața sediului IPJ Prahova – în incinta căruia funcționează amintita instituție – se formase o coadă care ajungea până în stradă! În jurul orelor prânzului însă – după cum ne-a precizat șefa instituției, subcomisar de poliție Ana Roxana Rămneanțu, situația se normalizase.
Vizavi de situația creată ieri, dar și pentru a veni în întâmpinarea solicitanților de la ghișee, Prefectura Prahova, (în cadrul căreia funcționează S.P.C.R.P.C.I.V), a emis următorul comunicat: ”Astăzi (ieri – n.n.), zi cu program prelungit, s-a înregistrat o fluență a publicului peste media din ultimele zile. Se fac toate eforturile pentru preluarea tuturor solicitărilor, situația în acest moment (adică în jurul orei prânzului, după cum aminteam mai sus – n.n.) tinzând să se normalizeze. S.P.C.R.P.C.I.V. Prahova funcţionează la capacitate maximă, toate cele nouă ghişee fiind deschise accesului cetăţenilor de la ora 8,30 la ora 16, 30 – în zilele de luni, marți, miercuri și vineri, iar joi de la ora 8,30 la ora 18,30 (patru ghișee de înmatriculări, din care unul este dedicat programărilor on-line, un ghişeu de autorizare provizorie, două ghișee de permise de conducere/programări/reprogramări examen auto, un ghișeu de eliberări plăcuţe cu numere de înmatriculare și dovezi înlocuitoare ale certificatului de înmatriculare C.I., un ghişeu de radieri/preschimbări C.I.).
Numărul de ghișee, începând cu data de 01.02.2017 (când a intrat în vigoare Ordonața privind eliminarea taxei timbrului de mediu – n.n.), a fost suplimentat, iar efectivul serviciului este complet, în sensul că niciunui lucrător nu i s-a aprobat concediu de odihnă”.
În acelaşi document de presă al Instituției Prefectului se mai precizează și faptul că “s-a demarat procedura de organizare a unui concurs de ocupare a unei funcții vacante, în luna ianuarie a.c., precum și a altor trei funcții suplimentare aprobate de Ministerul Afacerilor Interne ca urmare a demersurilor noastre”.