Petrolul 52 Ploieşti – Unirea Slobozia 3-3 (1-1)

Stadion: Parcul PMV. Au marcat: Velisar (27), Dr. Gheorghe (48), D. Iancu (90+2 penalti) / Adăscăliţei (42), Răduca (68), Khalil )72)
Petrolul: Niţache (35 Chiş) – Olaru, D. Chiriţă, R. Alecsandru, M. Velisar – R. Catană, Butufei – N. Popescu, Păun, D. Gheorghe – Vintilă. Au mai jucat: Chiş, Marinică – Niţescu, Jipa, Al. Oaie, Crăciun, Al. Radu, Ursu, D. Iancu, Pârvu.
Antrenor: Octavian Grigore.
Unirea Slobozia: Cristică – Drăguţ, Topor, G. Lazăr, Bucurică – M. Năstase , Soare, Adascăliţei, Gherasim – Răduca – Mark Khalil. Au mai evoluat: Chiţoiu, Burecu – Călin, Lemnaru, Anton, G. Ene, Săvescu, M. Marin, Ştefăniţă.
Antrenor: Ion Ionescu

Marcel Marin, Marian Dima

Fără doar şi poate, meciurile de pregătire ale Petrolului în Parcul Municipal Vest, în intersezon, au fiecare o poveste aparte. Mai întâi, a fost vorba despre o victorie de moral cu divizionara secundă Dunărea Brăila, sâmbăta trecută, după un gol marcat din penalti, la ultima fază, a urmat, apoi, partida cu Petrolistul Boldeşti, amânată la mijlocul săptămânii din cauza ninsorii abundente ce nu a permis desfăşurarea sa, pentru ca, ieri, un accident pe centura de Vest a Ploieştiului să întârzie cu aproape o oră startul jocului cu Unirea Slobozia, ialomiţenii „acuzând” blocajul în trafic.
7-bÎncălziţi bine datorită „şedinţei” de deszăpezire, de la ora prânzului, găzarii au intrat mai bine în joc şi au făcut o primă repriză bună, în care au ratat şansele mai importante. Mai întâi, voleul lui Nini Popescu (min 18) din interiorul careului, după o minge care a mai trecut pe la Păun şi R. Catană, a fost reţinut cu greu de portarul advers, iar indecizia lui D. Gheorghe (min 35), la finalizare, după un serviciu al aceluiaşi Păun, i-a oferit lui Cristică şansa să intervină salvator. Între aceste două ocazii, am consemnat şi golul de 1-0 înscris de Velisar, cel care, venit plasat din banda stângă, a reluat în plasă centrarea lui Olaru, de pe flancul opus. La pauză s-a intrat, însă, pe picior de egalitate, pentru că ialomiţenii au speculat o minge pierdută în atac de gazde şi, după o diagonală de peste 30 de metri a lui Gherasim, „destinatarul” Adascăliţei a preluat excelent şi l-a învins pe Chiş, intrat între buturi cu 10 minute înaintea finalului primei reprize.
Petrolul a revenit în avantaj, imediat după pauză, când Olaru a centrat perfect de pe banda dreaptă, iar Dragoş Gheorghe a făcut 2-1, cu o reluare precisă, cu capul.
Dacă în prima parte, ploieştenii au arătat un „plus” în joc, faţă de adversari, odată cu efectuarea schimbărilor, jocul s-a echilibrat. Pe final „balanţa” s-a înclinat în favoarea ialomiţenilor care au egalat, prin Răduca, cu un şut din careu (min. 68, 2-2), apoi au trecut în avantaj, prin „interesantul” Khalil, un jucător ofensiv de doar 19 ani, cu potenţial, care a dus scorul la 3-2 pentru oaspeţi, cu o execuţie precisă, cu latul, după centrarea lui Răduca. Băieţii lui Tavi Grigore au reuşit să evite eşecul, în prelungiri, când Dănuţ Iancu a egalat, transformând un penalti acordat de centralul Robert Nuţu, după un henţ în careu al lui Lazăr, la centrarea lui Al. Radu, 3-3 fiind un scor care a „mulţumit” ambele echipe, la capătul unui antrenament bun făcut. Pentru Petrolul, remiza constituie un nou rezultat pozitiv, după cel cu Dacia Brăila, scor 2-1, următoarea echipă pe care „găzarii” o vor întâlni în amicale fiind tot din categoria celor de eşalon superior, formaţia din Liga a III-a, Flacăra Moreni.

Programul partidelor amicale din acest weekend:

Petrolistul Boldeşti – AFC Băneşti-Urleta
Astra 2 – FCM Alexandria
CS Blejoi – Rapid Mizil
CS Cornu – ACS Ariceştii Rahtivani
Avântul Măneciu – Tinereţea Izvoarele
Petrolul Băicoi – CSO Teleajenul Vălenii de Munte
AFC Brebu – CSO Plopeni
Sportul Câmpina – Tricolorul Breaza
Unirea Urlaţi – CS Tineretul Berceni
CS Brazi Negoieşti – Unirea Cocorăştii Colţ
Flacăra Moreni – CS Păuleşti
Intersport Filipeşti de Târg – AS Muntenii Câmpina