Petre Apostol

Timp de aproape două săptămâni, Băile Felix a fost gazda Campionatelor Naţionale de Şah pentru copii şi juniori, cu vârste cuprinse între 8 şi 20 de ani. Pentru medaliile puse în joc la competiţie au concurat 560 de sportivi de la 37 de cluburi. Iar Clubul Sportiv Universitar Ploieşti (preşedinte Napoleon Antonescu, director Octavian Bădiceanu) s-a numărat printre fruntaşele ierarhiei.SAH B 40
Echipa condusă de Constantin Ţurlea şi Andrei Cioară a adunat un total de şapte medalii la campionatul de la Băile Felix, dintre care una de aur, două de argint şi patru de bronz. Prin aceste performanţe, clubul ploieştean a ocupat, în final, locul al şaptelea în clasamentul pe medalii în cadrul campionatului.
Singurul titlu naţional din palmaresul clubului din Ploieşti a fost obţinut de către Ana Coman, care s-a impus la proba de dezlegări de studii şi de probleme la categoria fete 14 ani, încheind concursul cu 18,5 puncte, din 30 posibile, în 75 de minute.
Cele două medalii de argint ale CSU Ploieşti au fost cucerite tot la proba de dezlegări de studii şi de probleme. Una dintre acestea s-a înregistrat chiar la categoria fete 14 ani, Ana Coman fiind urmată la doar jumătate de punct de colega sa de club Alexandra Pătru, care a obţinut 18 puncte în 71 de minute.
Cealaltă medalie de argint a fost câştigată de Cristian Şerban, care a realizat a doua performanţă din cadrul concursului de băieţi 12 ani, cu 22 de puncte, din 30 posibile, în 61 de minute, titlul naţional revenind lui Teodor Nedelcu, de la Clubul De Şah Orizont 64 Brăila, cu 25 de puncte în 60 de minute.SAH C 40
De asemenea, la această categorie, podiumul a fost completat de un alt sportiv de la CSU Ploieşti, Răzvan Chivu obţinând acelaşi număr de puncte precum colegul său de club, Cristian Şerban, dar într-un timp mai mare, de 73 de minute.
Tot la proba de dezlegări de studii şi de probleme, de la CSU Ploieşti a mai urcat pe podium sportivul Andrei Bulău, medaliat cu bronz la categoria băieţi 14 ani, realizând 20,75 puncte (dintr-un total de 30 de puncte), în 61 de minute.
În schimb, celelalte două medalii de bronz din palmaresul clubului ploieştean au fost obţinute la proba de şah clasic. Andrei Bulău şi-a trecut în cont a doua medalie de la această ediţie de campionat, sportivul ploieştean urcând pe treapta a treia a podiumului şi la proba de şah clasic – băieţi 14 ani.
Cu un total de şapte puncte, reprezentantul de la CSU Ploieşti a încheiat la doar jumătate de punct de învingătorul categoriei, Mihnea Ognean, candidat de maestru, de la CSŞ Târgu Mureş, în vreme ce poziţia secundă a revenit lui Samuel Ghimpu (ACS Genius Galaţi), la egalitate de puncte cu sportivul ploieştean, însă având un punctaj mai bun la primul criteriu de departajare.
Cealaltă medalie de bronz de la CSU Ploieşti a fost cucerită de Iannis Mastalos, la categoria băieţi 12 ani, reprezentantul prahovean încheind concursul cu un total de şapte puncte din nouă posibile. Acesta a fost la egalitate de puncte cu Matei Vîlcu, de la CSŞ Târgu Mureş, însă concurentul ardelean a obţinut medalia de argint graţie unui punctaj mai bun la criteriul întâi de departajare. Titlul naţional a revenit lui Dragoş Antonică, de la Clubul de Şah Diana Galaţi, care a câştigat toate partidele disputate.
De remarcat faptul că în urma performanţelor înregistrate la proba de şah clasic, alături de Andrei Bulău şi Iannis Mastalos, şi-au mai câştigat dreptul de a face parte din loturile naţionale ale României şi următoarele concurente de la CSU Ploieşti: Maria Cioară (fete 8 ani) – locul al VI-lea, cu 6 puncte, Alexandra Pătru (fete 14 ani) – locul al V-lea, cu 5,5 puncte, Ana Coman (fete 14 ani) – locul al VII-lea, cu 5 puncte, Andrada Popa (fete 18 ani) – locul al VII-lea, cu 4,5 puncte.
De asemenea, reprezentanţii de la CSU Ploieşti s-au mai remarcat şi la următoarele probe:
Preda Alessia – Dezlegări de studii şi de probleme – locul VI, Şah Blitz – locul VI, Şah Rapid – locul VIII; fete 10 ani
Iliescu Mihai – Dezlegări de studii şi de probleme – locul X; băieţi 14 ani
Lîsîi Bogdan – Dezlegări de studii şi de probleme – locul X; băieţi 8 ani
Cioară Maria – Şah Blitz – locul IV, Şah Rapid – locul V; fete 8 ani
Pătru Alexandra – Şah Rapid – locul V, Şah Blitz – locul VII; fete 14 ani
Coman Ana – Şah Rapid – locul VII, Şah Blitz – locul X; fete 14 ani
Popa Andrada – Şah Rapid – locul VI, Şah Blitz – locul VIII; fete 18 ani
Ştefan Mihai – Şah Rapid – locul V; băieţi 16 ani
Şerban Cristian – Şah Blitz – locul V; băieţi 12 ani
Mastalos Iannis – Şah Blitz – locul VII; băieţi 12 ani
Bulău Andrei – Şah Blitz – locul VIII; băieţi 14 ani