Bogdan Chitic

După ce, în sezonul trecut, reuşea promovarea în Liga Naţională, alături de echipa de baschet seniori a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, ploieşteanul Adrian Movileanu (23 ani) se află, din această săptămână, în faţa unei provocări similare. Ajuns, la începutul acestui sezon, la Baia Mare alături de Vlad Dumitrescu şi Marius Ciotlăuş, alţi doi artizani ai performanţei obţinute în „Olimpia”, în primăvara anului trecut, Movileanu a decis să părăsească „lanterna” Ligii Naţionale, retrasă recent din competiţie din raţiuni financiare, pentru a da curs ofertei venite de la divizionara secundă CS Cuza Sport Brăila, aflată în cursa pentru promovare.
Antrenată de Cătălin Ştefănescu, fostul colaborator al lui Eugen Ilie, anul trecut, la CSM Ploieşti, gruparea brăileană ţinteşte, în premieră, accederea în prima ligă, în ultimele zile, pe lângă Adrian Movileanu mai sosind la echipă alţi doi români cu prezenţe în LNBM – ploieşteanul Andrei Damian (22 ani, ex-SCM U Craiova) şi Andrei Iliescu (20 ani, ex-Steaua Bucureşti), precum şi un jucător sârb, Ratko Petric (30 ani), aflat la prima experienţă în România.MOVI B 40
„Din păcate, după cum se poate vedea, retragerea echipei din Baia Mare m-a făcut să-mi caut un alt angajament. Am fost contactat de domnul Cătălin Ştefănescu, de la Brăila, care mi-a explicat situaţia formaţiei şi mi-a transmis că ar dori să colaborăm cel puţin până la vară. Pentru mine, cele aproape şase luni petrecute în prima ligă au fost benefice, întrucât am reuşit să acumulez minute importante şi să capăt şi mai multă experienţă. Sper ca acest lucru mă va face să-mi ajut noua echipa în îndeplinirea obiectivului, şi anume promovarea în Liga Naţională. Desigur, sunt fericit că mă voi întâlni cu foşti colegi (n.r. – Andrei Căpuşan şi Andrei Damian), dar sunt conştient că avem mult de muncă pentru a închega relaţiile şi pentru a obţine rezultate”, a subliniat Adrian Movileanu.
Triplu campion cu CSU Asesoft Ploieşti, în 2013, 2014 şi 2015, Adrian Movileanu şi-a început cariera în „laboratorul” de talente al profesorului Marian Hartman, de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, într-o generaţie de excepţie cu Andrei Damian, Andrei Ene, Ştefan Neagu, Cristian Ţuică sau Andrei Cazan, care devenea vicecampioană naţională la categoria „U18”, în anul 2011. După dispariţia prematură a multiplei campioane a României, Movileanu a rămas la Ploieşti pentru a pune umărul la proiectul gândit de Cătălin Burlacu, la Clubul Sportiv Municipal, pentru ca, ulterior, să ajungă la nou-promovata BCM Olimpic Baia Mare, în vara anului trecut.
Pentru CS Cuza Sport Brăila, Movileanu şi Damian şi-ar putea face debutul duminica viitoare, pe 26 februarie, când CS Cuza Sport Brăila primeşte vizita celor de la Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” Bucureşti, în prima etapă din faza semifinală a Ligii I.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRămâne ca în… gară!
Articolul următorINFOMEDICA