Marian Dima

Federaţia Română de Fotbal s-a decis, în sfârşit, să intre în „rândul lumii”, când vine vorba despre fotbalul european şi să nu mai accepte, din ediţia 2018-2019, echipele aflate în insolvenţă să joace în primul eşalon! Ar mai fi, aşadar, încă un campionat întreg de jucat, din vară, până se va ajunge la acest moment, dacă respectiva decizie se va menţine, desigur, pentru că, la noi, chiar este posibil orice.
Acum, dacă ne uităm la cum arată Liga I, ar dispărea Mediaşul, CFR Cluj (dar care, foarte probabil, vor ieşi din „belele”, până atunci), ASA Târgu Mureş şi Pandurii (acestea două cu şanse mici să le mai scape cineva). În plus, Braşovul nu ar avea drept de promovare din eşalonul secund, acest aspect fiind foarte important, pentru că „lipsa insolventelor” din Liga I va influenţa şi eşalonul secund, fiind clar că echipa care ajunge în această situaţie se va şi desfiinţa, 99%, pentru că este greu să joci, în Liga a II-a, fără şansa de a promova şi a avea perspectiva câştigurilor din drepturile TV (dacă nu cumva se va întâmpla ceva „neprevăzut” şi la acest capitol, al banilor din televiziune, pentru că la cum se prezintă acum „spectacolul” oferit de primul eşalon este greu de crezut că se va mai „arunca” totuşi cu bani, ca până acum, pentru meciuri care „atrag” 50-80 de spectatori).
Devine astfel foarte important ca toate cluburile să fie solide, să cheltuiască doar atât cât pot produce, iar „noul Petrolul”, pe care toată lumea îl vrea, în 3-4 ani, din nou, la cel mai înalt nivel competiţional, ar putea avea o şansă! Sau mai multe, important este să nu se ajungă din nou la insolvenţă. Şi să se vrea fotbal în Ploieşti, fără orgolii şi interese, din toate punctele de vedere!