Marian Dima

Antrenorul ploieştean Florin Pîrvu a revenit la Academia de Fotbal a clubului Henan Construction, din China, după o scurtă vacanţă petrecută acasă, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Calificat la turneul final al echipelor de juniori A, cu formaţia provinciei Henan, fostul internaţional român, posesor al Licenţei „PRO”, ca antrenor, a semnat un angajament nou în China, unde a reuşit să facă respectat numele său (Pârvu a şi jucat la echipa Henan), dar şi reputaţia şcolii de fotbal din România.
La revenirea în China, Florin a ţinut să adauge în vitrina cu trofee a echipei sale câteva amintiri din ţară, printre care un fanion al AJF Prahova şi o minge, primite din partea preşedintelui AJF, Silviu Crângaşu, dar şi Ziarul “Prahova”, în care a fost reflectată activitatea sa profesională la clubul chinez.
Pârvu speră ca, în vacanţa de vară, un bun prieten al său, implicat în fotbalul din Henan, să viziteze România, cu dublu scop – petrecerea vacanţei şi demararea unor discuţii de colaborare, vara trecută, un reprezentant al clubului
chinez mergând, împreună cu tehnicianul ploieştean, la Academia “Gheorghe Hagi”, într-o vizită “de documentare”.
Cei din Henan doresc chiar să invite un club din România sau o selecţionată de juniori să participe la un stagiu comun de pregătire şi jocuri amicale, în China!