Petre Apostol

Reprezentativa de rugby U18 a României a început ultimele pregătiri cu privire la participarea la Rugby Europe Trophy, efectuând un prim cantonament centralizat de o săptămână la Snagov. În lotul convocat de antrenorii Cosmin Cioriciu și Dănuț Dumbravă se regăsește și un jucător prahovean, aflat în cadrul Centrului Național de Excelență de la Cornu, Adrian Pavel (în foto, la placaj), care evoluează în linia a doua.
Selecționata tricoloră urmează să se reunească, din nou, la finalul săptămânii, tot la Snagov, pentru un nou stagiu centralizat, programat între 28 ianuarie și 4 februarie. De asemenea, pe stejărei îi așteaptă și un cantonament de două săptămâni la munte, tot în luna februarie, din 13 februarie.
Echipa națională a României se pregătește pentru a participa la Rugby Europe Trophy, competiție programată în luna aprilie, în Franța. Stejăreii vor juca în sferturile de finală ale întrecerii, la Douarnenez, pe 8 aprilie, în compania selecționatei din Republica Cehă.
În aceeași fază a competiției mai sunt programate următoarele meciuri: Polonia-Olanda, Germania – Luxemburg, Rusia – Ucraina.
Lotul celor 34 de sportivi selecționați pentru acțiunile echipei României:
Stâlp: Flavian Cuprian (ACS Tomitanii), Alin Manda Voicu (CNAV), Mugurel Gabriel Costea (CS Dinamo)
Stâlp/Trăgător: Florian Ciocoiu (ACS Tomitanii)
Trăgător: Marius Ripan (CSS Bârlad), Darius Plăcintar (CSS Viitorul Cluj)
Linia a II-a: Radu Anton (CSS Barlad), Adrian Pavel (CNE Cornu)
Linia a III-a: Cătălin Cristian Soare (RC Grivița), Peter Chiriac (CS Politehnica Iași), Iustinian Gabriel Panaite (CSS Bârlad), Marius Ferariu (CSS Gura Humorului), Dragoș Ser (CSM Olimpia), Ionuț Tudor (CSO Pantelimon), Răzvan Gabriel Belehuz (CSS Bârlad), Răzvan Barbalău (CS Dinamo), Ion Mihail Goran (RC Grivița), Constantin Ivanciuc (CT Dinicu Golescu)
Mijlocaș la grămadă: Marian Amaxinoaie (RC Grivița), Marius Cora (LPS Suceava)
Mijlocaș la deschidere: Luca Nichitean (CSS 2 CNE Baia Mare), Marius Costea (CSS Bârlad), Bogdan Nae (CSM Olimpia)
Centru: Daniel Marin (CSM Olimpia), George Mitroi (CS Dinamo), Sergiu Lucaciu (CSM Baia Mare), Sebastian Munteanu (CSS Bârlad), Alexandru Badea (CT Dinicu Golescu)
Aripă: Giani Tănase (CSS Bârlad), Andrei Micu (Politehnica Iași), Paul Perici (CS Viitorul Cluj), Cosmin Dănut Botezatu (CSS Bârlad)
Fundaș: Vlad Leică (CSS Bârlad), Laurențiu Pocovnicu (ACS Tomitanii)
Staff tehnic
Antrenor: Cosmin Cioriciu și Dănuț Dumbravă, doctor: Cristian Staicu, preparatori fizici: Ștefan Rusu, kinetoterapeut: Adrian Purdilă, director tehnic: Horia Hîmpea.