Un studiu recent sugerează că trăsăturile noastre de personalitate sunt strâns legate de diferenţele în ceea ce priveşte grosimea sau volumul diferitelor părţi ale creierului, informează BBC, citat de Hotnews.ro.
Cei care prezintă straturi exterioare mai groase şi mai puţin ridate ale creierului se confruntă cu tendinţe nevrotice, spun oamenii de specialitate, pe când creierul oamenilor mai deschişi la minte prezintă straturi subţiri.
Experţii au spus că, deşi a meritat, studiul a fost dificil de interpretat. Publicat în revista Social Cognitive and Affective
Neuroscience şi realizat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, SUA şi Italia, studiul a constat în scanarea creierului a 500 de voluntari tineri, sănătoşi.
Aceştia au completat chestionare concepute pentru a evalua cinci trăsături de personalitate: nevroză, extraversiune, deschidere (la minte), agreabilitate şi conştiinciozitate.
Astfel, cercetătorii au descoperit că anumite trăsături au fost legate de diferenţele
de grosime ale cortexului, care are, în medie, o grosime de 3,2 mm la fiinţele umane. Dr. Luca Passamonti, de la Universitatea Cambridge, a declarat că această cercetare ar putea fi de ajutor în înţelegerea sănătăţii mintale.