Petre Apostol

Cupa Mondială de bob și skeleton a programat, la finalul săptămânii trecute, o nouă etapă din cadrul sezonului, cea de-a cincea, pe cea mai specială pârtie din circuit, de la St. Moritz, din Elveția, locul în care în 1897 lua ființă primul club de bob din lume.
Pe singura pârtie înghețată în mod natural din circuitul Cupei Mondiale au participat și două echipaje de la CSO Sinaia-CSSI Mamaia, la bob feminin, Maria Constantin/Erika Halai și Andreea Grecu/Olivia Vild, pregătite de antrenorul Paul Neagu.
Dintre acestea, cea mai bună poziție a fost înregistrată de Maria Constantin și Erika Halai, situate pe locul 15, după cele două manșe disputate, cu o întârziere totală de 2.57 secunde față de învingătoare, Elana Meyers Taylor și Briauna Jones, din Statele Unite ale Americii, aflate la a doua victorie consecutivă.
Celălalt echipaj tricolor, Andreea Grecu/Olivia Vild, a încheiat etapa pe locul 16, cu o întârziere de 3.68 secunde.
În urma acestei etape, în care a înregistrat cel mai slab rezultat al sezonului, Maria Constantin (născută în 1991) se menține prima junioară din clasamentul piloților Cupei Mondiale, ocupând locul al optulea la general, cu un total de 616 puncte. În schimb, Andreea Grecu (născută în 1994) se află pe locul 17, cu 328 de puncte, dar a participat doar la trei etape dintre cele cinci desfășurate până acum.
Podiumul provizoriu al ierarhiei este alcătuit din Kaillie Humphries, Canada, cu 1044 puncte, Jamie Greubel Poser, din SUA, cu 1009 puncte, și Christina Hengster, din Austria, cu 946 de puncte.
Reprezentantele tricolore se pregătesc pentru participarea la Campionatele Mondiale pentru categoria lor de vârstă, programate în această săptămână, pe pârtia de la Winterberg, din Germania, locul în care au avut loc și Campionatele Europene de seniori, la care Maria Constantin s-a clasat pe poziția a noua, iar Andreea Grecu – pe locul 10.