Timpul le “lămureşte” pe toate, aşa spune un proverb românesc, în cazul proiectelor fotbalistice ploieştene prin “lămurire” înţelegându-se că discuţiile sunt lăsate să se … piardă, până când nimeni nu mai zice nimic şi se uită totul ca şi cum nici nu ar fi fost vreodată vorba despre ceva!
Un exemplu concludent –discuţiile din Consiliul Local, în mai multe episoade, privind înfiinţarea unui Centru de Excelenţă sau a unei Academii de Fotbal, la Ploieşti, discuţii pentru care s-a dat o hotărâre de Consiliu Local, s-a înfiinţat chiar o comisie de specialitate şi s-au făcut multe alte demersuri, rămase, efectiv, fără niciun rezultat!
Mai precis, decizia 318 din 2014 a CL Ploieşti stabilea, oficial, o comisie de 7 persoane care să prezinte, după 6 luni, un “raport cu propuneri concrete” pentru Centrul de Excelenţă Prahova – Muntenia, în colaborare (asociere) cu FRF!
Are vreun rost să “analizăm”, mai departe, ce s-a ales de acest proiect, ca şi de multe altele, “în interesul sportului”?
Pentru că tot am început cu un “adevăr românesc”, încheiem în acelaşi ton: când nu vrei să rezolvi ceva, dar trebuie să laşi altă impresie… faci o comisie!