Marian Dima

Pe vremuri, un meci între Mizil şi Petrolul era un eveniment, poate un derbi al eşalonului secund. Şi acum „parfumul amintirilor” face dintr-un astfel de duel un joc interesant, chiar dacă, între timp, Petrolul în „varianta Petrolul 52” joacă în primul eşalon judeţean, iar Mizilul, care a „schimbat” Steaua cu Rapid, ca… sursă de inspiraţie, este în Superliga B, tot într-o poziţie fruntaşă.
Tragerea la sorţi a „optimilor” Cupei României, faza judeţeană, întrecere programată pe 25 şi 26 februarie (desigur, dacă vremea va permite reluarea activităţii competiţionale în judeţ la această dată) şi-a cunoscut ieri „ţintarul meciurilor”, la sediul Asdociaţiei Judeţene de Fotbal având loc tragerea la sorţi a partidelor care vor desemna cele mai bune opt echipe din judeţ, în cursa pentru trofeul deţinut de doi ani de către CS Păuleşti.
Cealaltă echipă fruntaşă a Ligii A Prahova, CS Blejoi, are „vânt din spate” în această întrecere, urmând să joace pe terenul unei echipe mult mai slab cotate, rămasă în competiţie, AS Măgura Trestioara, echipă care a furnizat, însă, în „şaisprezecimi”, cea mai mare surpriză a competiţiei, eliminând pe CS Cornu. Şi Păuleştiul a avut parte de „sorţi cu noroc”, urmând să întâlnească o echipă – AS Tufeni, a căruit participare în Liga A este în continuare incertă şi care, chiar dacă nu se va retrage (cei din Tufeni au cerut termen din partea AJF până la întâlnirea cu delegaţii din februarie pentru a decide ce va face, fiind posibil să continue cu juniorii), a rămas deja fără cei mai importanţi jucători. Şi Băneştiul are misiune uşoară, în condiţiile în care adversara din Cocorăştii Colţ, de asmenenea, nu se ştie dacă va mai „prinde returul”.
Iată programul complet al meciurilor:
Rapid Mizil – Petrolul 52 Ploieşti
Măgura Trestioara – CS Blejoi
Tricolorul Breaza – Petrolul Băicoi
Speranţa Olari – Avântul Măneciu
AS Tufeni Băicoi – CS Păuleşti
Unirea Cocorăştii Colţ – AFC Băneşti-Urleta
Unirea Urlaţi – AFC Brebu
CS Măneşti 2013 C. Izvorului – CSO Teleajenul Vălenii de Munte