După un meci foarte tensionat, Barcelona a fost învinsă de Athletic Bilbao, scor 2-1, în prima manşă a optimilor de finală ale Cupei Regelui Spaniei. Aduriz (25′) şi Williams (28′) au marcat pentru basci, în timp ce Messi (52′) a înscris singurul gol al Barcelonei. Gazdele au încheiat partida în nouă oameni, dar catalanii nu au reuşit egalarea.
Bilbao a înscris ambele goluri ale victoriei în prima repriză a partidei de pe stadionul „San Mames”. Aduriz a deschis scorul în minutul 25, iar Inaki Williams a punctat la o diferenţă de doar trei minute. În prelungirile primei reprize, Barcelona a avut un penalti neacordat după o intrare asupra lui Neymar. Lionel Messi a redus din diferenţă în minutul 52, cu o execuţie din lovitură liberă. Raul Garcia (74′) şi Ander Iturraspe (80′) au fost eliminaţi de la Athletic Bilbao, însă oaspeţii nu au reuşit să restabilească egalitatea.
Athletic Bilbao nu a mai eliminat-o pe FC Barcelona în Cupă în dublă manşă de 57 de ani, din sezonul 1959/1960. Returul este programat miercuri (11 ianuarie), la Barcelona.