Curtea Constituţională (CCR) a amânat, din nou, ieri, decizia pe sesizarea de neconstituţionalitate privind legea conversiei creditelor în franci elveţieni, discuţiile urmând să fie reluate în 7 februarie, potrivit News.ro.
”Am amânat-o pentru acea formulă magică, pentru examinarea mai adâncă a problematicii şi pentru a da o decizie care să fie şi în consonanţă, nu în sensul soluţiei finale a admiterii sau respingerii, cu analiza pe care am făcut-o acolo (Legea dării în plată – n.r.) cu privire la retroactivitate, cu privire la impreviziune, dacă se aplică şi aici sau nu. N-am mai cerut nimic, doar simţim nevoia unei aprofundări a motivelor pentru care vom da o soluţie sau alta”, a precizat preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.
Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, în noiembrie 2016, să amâne pentru 18 ianuarie pronunţarea unei decizii privind Legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul de la data contractării creditelor.
Conversia creditelor în franci elveţieni la cursul de la data acordării nu va intra în vigoare înainte ca magistraţii Curţii Constituţionale să verifice dacă legea respectă sau nu Constituţia.