Chiar şi o treime din activitatea fizică recomandată persoanelor sănătoase este benefică pentru adulţii în vârstă ce suferă de artrită, arată un studiu efectuat recent şi publicat în jurnalul “Arthritis Care & Research,” informează futurity.org, preluat de MedLive.ro.
Specialiştii recomandă atingerea a 150 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână pentru a preveni moartea prematură şi declanşarea bolilor grave, cu toate acestea numai unul din 10 americani în vârstă ce suferă de artrită la genunchi îndeplinesc numărul de minute de activitate fizică recomandate de specialişti, arată datele studiului.
Cercetătorii americani de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Northwestern au vrut să determine care este obiectivul ce poate fi îndeplinit de persoanele ce suferă de artrită atunci când este vorba despre mişcarea fizică şi în urma cercetărilor au ajuns la concluzia că 45 de minute pe săptămână este pragul ce poate fi atins de către aceştia pentru a se bucura de beneficiile mişcării fizice pentru sănătatea întregului organism.
În cadrul studiilor de specialitate realizate de cercetători, aproximativ o treime dintre participanţii la studiu au arătat semne de îmbunătăţire fizică după efectuarea a 45 de minute de antrenament fizic moderat (precum mersul pe jos) pe săptămână, având cu 80% mai multe şanse de a-şi susţine funcţiile locomotorii pe o durată de doi ani.
Constatările sunt valabile atât pentru femeile, cât şi pentru bărbaţii în vârstă.
“Respectarea nivelului de activitate fizică recomandat de specialişti este foarte importantă, deoarece cu cât persoanele suferinde reuşesc să facă mai multă mişcare, cu atât se vor simţi mai bine fizic şi vor beneficia de avantajele vieţii active. Chiar şi atingerea acestui obiectiv de 45 de minute săptămânal poate îmbunătăţi capacităţile de mişcare, fără a crea disconfort şi presiune asupra articulaţiilor lor,” declară Dorothy Dunlop, profesoară de reumatologie la Universitatea Northwestern şi autoarea principală a studiului.