V. Stoica

Autoritățile din comuna prahoveană Cornu vor extinde capacitatea de stocare a apei potabile în gospodăria de apă și vor moderniza și reabilita rețeaua existentă cu fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, costurile lucrărilor fiind evaluate la peste 5,7 milioane de lei.
Modernizarea rețelei de apă potabilă existentă este necesară pe multe străzi din comuna Cornu, pentru că actualele conducte prezintă o stare de degradare avansată și nu mai îndeplinesc în totalitate cerințele de calitate și de mediu, potrivit documentației de achiziție a lucrărilor de reabilitare. Astfel, modernizarea rețelei de apă se va realiza pe Aleea Trandafirilor, străzile Provinceanu, Malul Vadului, Aleea Nucilor, Gorunului, Independenței, Morii, Grindului și Topșenilor, situate în intravilanul localitații. Sursa de apă a localității este lacul de acumulare al barajului Paltinu – stația de tratare și pompare Voila, prin intermediul gospodăriei de apă Cornu (care deține un rezervor de 300 mc, stație de pompe și stație de corectare a calității apei), plus rețeaua de distribuție cu mai multe zone de presiune. Pentru evitarea unor situații în care, în urma unor avarii, bazinul actual se golește, lăsând populația din comuna Cornu fără apă potabilă, este necesară construirea celui de-al doilea bazin care să preia mai mult volum de apă ce poate fi stocat. De asemenea, potrivit autorității contractante (Primăria Cornu) se impun și lucrări de reabilitare la rezervorul existent.
Pe de altă parte, se are în vedere și execuția unor lucrări care vizează atât extinderea rețelei de apă uzată, pe strada Pomilor, Aleea Mioriței și Aleea Nucilor, cât și modernizarea rețelei pe strada Bucureștii Noi, din cauza faptului că rețeaua existentă prezintă o stare de degradare avansată, fără posibilitatea de a fi reabilitată.