Raluca Turcan a fost aleasă preşedintele interimar al PNL, în unanimitate, au precizat, ieri, pentru MEDIAFAX, surse din PNL. De asemenea, preşedintele CJ Ilfov Marian Petrache a fost votat secretar general interimar al PNL, susţin surse din partid, după ce mai mulţi membri ai BPN au contestat propunerile făcute în şedinţă, respectiv Teodor Atanasiu şi Răducu Filipescu.
Raluca Turcan a declarat, în şedinţa BPN, că vine pe un rezultat bun, un rezultat de echipă în Sibiu, „cu oameni noi şi profesionişti, cu respectarea criteriilor de integritate”, potrivit surselor citate.
Principala responsabilitate a preşedintelui interimar va fi organizarea congresului, la care va fi aleasă o conducere cu puteri depline, programat pentru începutul anului viitor.
Şedinţa BPN a fost marcată de tensiuni, mai mulţi membri ai fostului PDL părăsind sala nemulţumiţi de propuneri care au fost făcute iniţial pentru postul de secretar general interimar.
Teodor Atanasiu a fost contestat în BPN, invocându-se scorul mic pe care l-a obţinut la Buzău, la alegerile din 11 decembrie, iar pe fondul tensiunilor aripa vechiului PDL a fost invitată să formuleze o propunere.
După ce mai mulţi membri ai fostului PDL au părăsit sala neţinând cont de îndemnul Ralucăi Turcan care le spunea: „Nu părăsiţi sala”, s-a anunţat o pauză de cinci minute.
După terminarea pauzei, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a fost votat secretar general interimar.
Funcţia de secretar general al PNL a fost deţinută până de curând de către Ilie Bolojan.