V. S.

Deși în zona comunei prahovene Gornet Cricov mistreții au fost animalele sălbatice care au făcut pagube, de-a lungul anilor, în gospodăriile populației și în special în culturile agricole, un accident petrecut la finalul săptămânii trecute a creat ceva panică în rândul locuitorilor din zonă.
Chiar dacă autoritățile nu au deocamdată confirmarea că ar fi fost vorba despre o haită de lupi, unii localnici vorbesc despre faptul că mai multe animale sălbatice ar fi traversat un drum comunal, unul dintre acestea fiind lovit de un autobuz care trecea prin zonă.
Oamenii au apelat la AJVPS Prahova și la Garda Forestieră Ploiești pentru a semnala evenimentul respectiv, pentru că în comună se răspândise zvonul că mai mulți lupi au dat târcoale gospodăriilor în noaptea accidentului. Cadavrul sălbăticiunii ucise de autobuz a fost trimis pentru expertizare la un institut de profil din Capitală, pentru a se stabili dacă a fost vorba, într-adevăr, despre o haită de lupi sau doar despre câini sălbăticiți, asemănători lupilor.
Chiar dacă se va stabili că incidentul de la Gornet Cricov nu a fost decât o alarmă falsă, se pare că lupii au fost văzuți în mai multe localități din județul Prahova.