maldarusanu-a-80maldarusanu-b-80

Tânărul antrenor al echipei Astra 2 – ploieşteanul Marius Măldărăşanu -susţine, în aceste zile, examenul final pentru obţinerea Licenţei A de antrenor. De fapt, Măldărăşanu candidează pentru o dublă calificare, licenţele B şi A la „comun”, acesta făcând parte din promoţia foştilor internaţionali, cărora Şcoala Federală de Antrenori le-a permis să urmeze ambele cursuri în acelaşi timp şi să susţină un singur examen. Cu cifre excelente ca jucător, Măldărăşanu a început cariera de antrenor în această vară, la „satelitul” Astrei, cu care se află pe locul 7 în seria a II-a a Ligii a III-a, sub comanda sa evoluând echipa cu cea mai mică medie de vârstă din această serie, în tur!
Alături de acesta vor susţine acelaşi examen alte foste „nume grele” din fotbalul românesc, precum Cătălin Munteanu, Florin Bratu, Florin Şoavă, sau Dănciulescu.
În vârstă de 41 de ani, Măldărăşanu şi-a ales, la Astra, colaboratori pe banca tehnică dintre foştii săi colegi de la Petrolul, fostul portar Florentin Rădulescu (posesor al Licenţei A UEFA) şi Laurenţiu Costache (are Licenţa B şi este, încă, jucător activ în Liga A Prahova la CS Ceptura!) fiind cei alături de care lucrează.

Cariera de jucător a lui Marius Mădărăşanu în cifre

 

* 325 meciuri în Liga I are jucate Marius Măldărăşanu, pentru Petrolul (47 de prezenţe în Liga I în tricoul galben-albastru), Rapid şi FC Braşov
* 38 de partide în Cupele Europene are acesta la activ, participând la cel mai bun sezon în Europa League al echipelor româneşti (2005-2006, 14 meciuri, 4 goluri pentru Rapid)
* 8 meciuri în Naţionala României a bifat acesta, Olanda, Spania şi Polonia fiind cele mai importante adversare
* 2 titluri, 3 Cupe ale României şi 4 Supercupe are acesta în palmares (toate cu Rapid)
* Besiktas Istanbul a fost singurul club de peste hotare unde a activat – în 2003 – bifând 3 meciuri, „vulturii” câştigând titlul
* Feroemail Ploieşti, în divizia D şi Petrolul Teleajen, în Liga a III-a au fost cele două cluburi pentru care Măldărăşanu a jucat înainte de a fi transferat la Petrolul, direct în Liga I, în anul 1996.