Marian Dima

Chiar dacă la sfârşitul săptămânii trecute au fost programate meciuri în Cupa României, faza şaisprezecimilor pe judeţ, arbitrii prahoveni au avut banchetul care marchează încheierea anului 2016, petrecere devenită tradiţională în rândul cavalerilor fluierului din judeţul nostru.
De menţionat că, faţă de anii precedenţi, cel mai important lucru de remarcat a fost întinerirea semnificativă a „efectivului” de arbitri, valul tânăr făcându-şi simţită prezenţa din plin. „Este, poate, cea mai importantă împlinire, după cea a promovării a cinci arbitri în lotul Ligii a III-a, aceasta a realizării unui schimb de generaţii, de care era nevoie. Sunt mulţi arbitri tineri, în scurt timp va începe o nouă şcoală, pentru încă o promoţie, consider că munca depusă de colegii din CJA Prahova a fost un succes” – a spus preşedintele arbitrilor prahoveni, Marian Deaconu.
Pe lângă momentele de bună-dispoziţie, unii dintre „fluieraşi” fiind campioni pe ringul de dans, cel mai aşteptat moment al serii a fost acela al premierilor, cadourile, cupele şi diplomele având „destinaţii precise” în cadrul festivităţilor de la complexul Ana Maria Pop.

Paul Roşală – trofeu pentru întreaga activitate

Primul moment festiv l-a avut ca protagonist pe Paul Roşală, premiat pentru întreaga sa activitate în cadrul CJA şi AJF Prahova, cu care se „confundă” de zeci de ani, premiul fiindu-i înmânat de fostul arbitru de eşalon secund – Viorel Badea.
Tot la capitolul „observatori”, Florinaş Piciu a primit premiul pentru „cel mai bun observator”, acesta având mari motive de satisfacţie, pentru că, în cadrul aceleiaşi festivităţi, fiul său, Laurenţiu Piciu, a fost desemnat cel mai bun arbitru, dintre cei care fac parte din lotul Diviziei D!

Cinci promovaţi în Liga a III-a !

Pe lista cavalerilor fluierului care au fost „scoşi în faţă” de către CJA Prahova s-au aflat cei cinci arbitri care în anul 2016 au „prins” lotul naţional al Ligii a III-a, performanţa CJA Prahova fiind remarcabilă, în condiţiile în care, la concursul de promovare, dintre cele 10 locuri „puse la bătaie”, două au fost adjudecate de prahoveni, alţi trei arbitri promovând prin proiectul „Tinere talente” –organizat de către Comisia Centrală a Arbitrilor. Au fost premiaţi astfel Mădălin Marinescu, Octavian Ciorăscu, Mircea Rusu, Gabriel Răduţă şi Sebastian Păduraru.

8-b 8-c

8-d

Iulian Popişteanu – cel mai bun stagiar

În prezenţa membrilor de conducere din AJF şi CJA prezenţi (Silviu Crîngaşu, Marian Deaconu, Ion Mihai, Constantin Safta, Marian Popa, Mihail Ionescu, Ionuţ Borcan, Cristi Lefter, Ionuţ Neagu), a fost anunţat şi cel mai bun arbtiru stagiar, tânărul Iulian Popişteanu fiind ales pentru a primi această distincţie. Premiul i-a fost oferit de cel mai experimentat arbitru aflat în activitate din cadrul colegiului Prahova – Marcel Marin.
Un alt tânăr arbitru, Eduard Zamfir, a fost desemnat „cel mai bun arbitru din lotul judeţean”, pentru a doua oară consecutiv, în timp ce Laurenţiu Piciu (central) şi Sorin Nistor (asistent) au fost premianţii din Liga A, acesta din urmă anunţând că se retrage din activitate, decizie asupra căreia colegii săi speră să revină.
Toţi cei premiaţi au luat cuvântul, emoţiile lor fiind un semnal important – anume acela că arbitrajul prahovean are şanse să revină acolo unde îi este locul şi unde „a fost cândva”.