Pe Hipodromul Ploieşti, termenul de “Uliseală” este cunoscut de către cei care treceau pe la cursele desfăşurate duminica drept un… regionalism care descrie o reuniune de trap ghidată după principii gen “şi-au dorit mai mult înfrângerea” dar disputate cu zâmbetul pe buze, între seminţe sparte şi scuipate pe marginea pistei, pariuri “la negru” făcute pe liste completate cu creionul “însuşit” de la casa de pariuri din colţul străzii! Adică, întreceri mai degrabă amicale, în care orgoliul crescătorilor era satisfăcut, pe rând, prin înţelegeri de tot felul, unele fără logică, în care se alerga “pe nimic”, timpii fiind neomologabili măcar! Asta era pe Hipodromul acela vechi, “pericolul public” care stătea închis, pentru a nu se dărâma pe cei care treceau de uşile cu lacăte sparte…
Apoi, a apărut “visul” Hipodromului de trap modern, european, care merita orice sacrificiu, inclusiv întreruperea curselor neoficiale! Construit cu vreo 77 de milioane de lei, o sumă fabuloasă, să recunoaştem!
Iar, duminica aceasta, sau fix peste încă o săptămână, pe acest nou Hipodrom, oameni din aparatul local administrativ şi din Clubul Sportiv Municipal pregătesc o primă reuniune de trap! Cu 2-3 curse a câte 5-6 cai, mai degrabă “antrenamente cu public” decât întreceri adevărate, pentru că nici acum nu există un regulament de organizare clar şi un plan de dezvoltare, de management al acestui edificiu! Din păcate, termenul de “Uliseală” (care provine de la unul dintre driverii “unşi cu toate alifiile”) nu a dispărut. Ba, din contră, acum putem vedea şi cum se face “Uliseala europeană”!
Mihai Constantin „Stego” – personaj controversat din fotbalul dâmboviţean, retras cu scandal de la echipa din Finta, pe care a scos-o din campionatul vecin – a apărut ca spectator, deocamdată, la Rapid Ibrianu – echipă din Superliga B Prahova! Acesta a primit o propunere de a veni cu câţiva jucători la Ibrianu, caz în care echipa „importată” în competiţiile AJF Prahova din judeţul vecin ar putea emite chiar pretenţii la Liga A Prahova. Desigur, fără a „transfera” şi scandalurile din judeţul vecin, odată cu noul aliat.