Marcel Marin

Petrolul a fost depăşită în clasament, la golaveraj, după ultima etapă, de către CS Blejoi, a doua remiză „albă” de pe teren propriu, pentru elevii lui Octavian Grigore, 0-0 cu CSO Văleni, după precedentul egal, 0-0, cu CS Băneşti, ducând echipa ploieşteană în postura de a fi depăşită de către CS Blejoi, care are şanse mari să se menţină în frunte până la final, ţinând cont că mai sunt doar două etape de jucat în acest an, iar elevii lui Răzvan Vlad au un duel mai dificil, dar pe teren propriu, cu Petrolul Băicoi, apoi o deplasare la Urlaţi. Deci şanse mari să facă maximum de puncte, în timp ce Petrolul are de trecut peste un meci la Plopeni, apoi, pe teren propriu, vine Cetatea Coada Izvorului!
Cu Văleniul, Petrolul a avut, din nou, ghinion, pentru că a controlat total meciul, a ratat şi o lovitură de la 11 metri, prin Claudiu Tudor, în prima repriză a meciului, apoi, odată cu trecerea timpului, jocul ofensiv a devenit mai lent, lipsa unui atacant care să speculeze ocaziile avute văzându-se clar, nu numai la meciul de sâmbătă seara. Meci în care, fără doar şi poate, jucătorul meciului a fost Marian Şandru, portarul de 24 de ani al oaspeţilor având câteva parade de efect, plus şansă, astfel că sportivul „instruit”, la Văleni, de un alt fost portar, de Liga a III-a, Gabi Cojanu, a lăsat o impresie foarte bună.
Rămâne ca jucătorii îmbrăcaţi în galben şi albastru să strângă rândurile şi să arate că nu este nevoie de o campanie de transferuri masivă, la iarnă, deşi,
dacă se vrea un proiect serios, cu promovări succesive, la ceea ce se vede acum în teren, cu greu „trec clasa” 4-5 jucători!

„Luptă” cu Jandarmeria
După incidentele de la Măneciu, jucătorii Petrolului au făcut front comun cu proprii fani şi au afişat un banner împotriva Jandarmeriei, îmbrăcând şi tricouri cu acelaşi mesaj. Cum, 100%, „adevărul absolut” nu există, vis-a-vis de incidentele între „lupii galbeni” şi forţele de ordine, suporterii şi jandarmii sunt departe de a „face pace”… Rămâne de văzut care vor fi „episoadele următoare”!

AS Petrolul 52 Ploieşti – CSO Teleajenul Vălenii de Munte 0-0

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 1200. Au marcat: –
Petrolul: Marinică – Olaru, Prunescu, Chiriţă, Velisar – Cl. Tudor (cpt), Butufei – Ilie Dumitrescu (79 S. Petre), Păun (61 Niţescu), D. Gheorghe (75 Jipa) – Vintilă (50 Nae). Antrenor: Octavian Grigore.
CSO Teleajenul: Şandru – Stanciu, Toader, F. Savu, M. Savu (cpt) – Grigore (61 Beznea), Milu, Rădulescu (75 Sârbu), Tănase – Cernea – Cruceru. Antrenor: Vasile Voinea.
Cartonaşe galbene: Prunescu (26), Velisar (63)/S. Toader (21), Rădulescu (51), F. Savu (57), Milu (71), Şandru (90+2).
Au arbitrat: Mihai Amorăriţei (Câmpina) – Dragoş Pantilie (Câmpina) şi Mircea Rusu (Bertea).
Observator: Mihai Ionescu (Ploieşti).
Jucătorul meciului: Marian Şandru (CSO Văleni)

Rezultatele etapei a 13-a

CS Cornu – AFC Băneşti-Urleta 2-4
Petrolul Băicoi – AS Tufeni Băicoi 1-0
Tricolorul Breaza – Avântul Măneciu 1-3
Unirea Urlaţi – CS Păuleşti 0-8
AFC Brebu – CS Blejoi 1-2
Petrolul 52 Ploieşti – Teleajenul Vălenii de M. 0-0
Unirea Cocorăştii Colţ – CSO Plopeni 2-3
CS Ceptura – CS Măneşti 2013 Coada Izvorului 7-0

În numărul de mâine al ziarului, puteţi citi diagrama completă a etapei (marcatori, oficialii partidelor, clasament)