Faptul că socializarea ne face mai fericiţi a devenit un lucru general valabil, dar cu toate acestea un nou studiu arată că totuşi s-ar putea să nu fie complet adevărat în cazul persoanelor foarte inteligente, potrivit The Independent, citat de MedLive.ro
Psihologii de la Singapore Management University şi de la London School of Economics and Political Science au descoperit acest lucru după ce au studiat peste 15.000 de adulţi tineri.
Studiul a concluzionat că în timp ce majoritatea oamenilor sunt mai fericiţi atunci când îşi petrec timpul cu alte persoane, cei foarte inteligenţi fac excepţie de la această regulă.
Studiul spune că acest lucru este posibil datorită evoluţiei. Persoanele inteligente se pot adapta mai repede la mediul înconjurător în lumea modernă şi nu au nevoie de relaţii apropiate pentru a cere ajutor pentru a găsi mâncare sau locuinţă, aşa cum făceau strămoşii lor.
Cealaltă teorie arată faptul că persoanele mai inteligente sunt mai aspiraţionale şi vor să petreacă mai mult timp muncind pentru a-şi atinge scopul, nu pentru a socializa.
Studiul a descoperit că persoanele mai inteligente au o satisfacţie a vieţii mai scăzută pe măsură ce petrec mai mult timp cu prietenii.