Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) propune includerea în formularul „Adeverinţă de venit” a informaţiilor privind veniturile brute, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Sunt vizate, astfel, „veniturile brute realizate din salarii obţinute pentru creare de programe pentru calculator, pentru cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau dezvoltare tehnologică, din pensii mai mici decât plafonul de impozitare şi din salarii obţinute de persoanele fizice cu dizabilităţi grave sau accentuate”, menţionează ANAF.
„Adeverinţa de venit” este documentul prin care se atestă veniturile realizate de persoanele fizice, în cursul unui an fiscal, înregistrate în evidenţa fiscală pe baza declaraţiilor depuse de acestea şi/sau de către terţi.
Potrivit ANAF, a fost propus proiectul de ordin, pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor „Adeverinţă de venit” şi „Cerere de eliberare a unei adeverinţe de venit” şi pentru actualizarea şi aprobarea procedurii privind completarea formularului „Adeverinţã de venit”.
Totodată, va fi abrogat Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr.193/2009 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor „Adeverinţă de venit” şi „Cerere de eliberare a unei adeverinţe de venit” pentru persoane fizice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.109 din 24 februarie 2009, menţionează ANAF.
Proiectele de acte normative iniţiate de ANAF sunt făcute publice pe site-ul instituţiei, la adresa anaf.ro, domeniul INFO ANAF/Transparenţa decizională.