A.M.

Turiștii aflați în căutarea unor experiențe mai puțin obișnuite sunt invitați la Castelul Cantacuzino din Bușteni, la o vânătoare de… trufe. Alături de Radu Rughiniș, unul dintre cei mai experimentați vânători de trufe din România, și câinele său antrenat, vor putea pleca pe 29 octombrie să descopere rarele ciuperci, într-o zonă aflată la peste 1.200 de metri altitudine. “Faimoase pentru aroma lor, trufele sunt unele dintre comorile gastronomice, iar toamna este sezonul perfect pentru prepararea lor. Gurmanzii vor fi încântați de această experiență, la fel ca și pasionații artei culinare. După ce ne vom plimba în pădurile domeniului, ne vom întoarce la Castelul Cantacuzino unde vom fi așteptați cu șase preparate pe bază de trufe și vom degusta unele dintre cele mai rafinate și spectaculoase vinuri, ce completează incredibila savoare a trufelor”, anunță organizatorii. Numărul participanților este limitat, așa că turiștii trebuie să facă rezervări pentru a lua parte la un astfel de eveniment exclusivist. Trufele sunt ciuperci comestibile care se găsesc foarte greu, din această cauză fiind numite și „diamantele pământului”. Considerate alimente de lux, acestea sunt foarte scumpe și se folosesc la prepararea celor mai rafinate rețete, în restaurante extravagante.