Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) derulează, în această săptămână, o nouă campanie naţională privind traficul de persoane, în contextul în care astăzi este Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.
Potrivit reprezentanților Centrului Regional Ploiești al ANITP, în aceste zile vor avea loc întâlniri directe cu reprezentanţii unor instituţii şi organizaţii care activează în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, cu tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, cât şi cu reprezentanţi ai publicului larg.
Agenția a anunțat și rezultatele campaniei online de informare privind traficul de minori, derulată în parteneriat cu Asociaţia „Telefonul Copilului” (ATC), de la mijlocul lunii iunie și până la jumătatea lunii septembrie a acestui an.
Mesajele campaniei au fost afişate de peste 160.000 de ori, în conturile a peste 86.000 de persoane, implicând activ peste 4000 de utilizatori. Acestea au atras peste 1600 de aprecieri, 1030 de distribuiri şi 85 de comentarii (persoanele care au făcut cele mai bune comentarii primind diplome de merit, diplome onorifice şi mesaje personalizate de mulțumire).
În această săptămână, Centrul Regional Ploieşti va desfăşura o serie de activităţi prin care populaţia din judeţele Prahova, Buzău şi Dâmboviţa va fi informată în legătură cu existenţa traficului de persoane şi riscurile asociate acestuia, despre măsurile de protecţie şi legislaţia aferentă, despre modurile de operare folosite de traficanţi, ceea ce este de importanţă crucială în stoparea traficului încă din faza de recrutare.