F. T.

Ieri, în cadrul adunării generale, magistrații de la Judecătoria Ploiești au decis să se ralieze mișcării de susținere a “Memorandumului privind Justiția”.
Pe cale de consecință, începând de astăzi și până în data de 10 octombrie a.c., în sălile de ședințe, judecătorii instanței vor purta o banderolă albă, în semn de protest față de unele nereguli din sistem. Totodată, reprezentanții Judecătoriei Ploiești anunță că, în data de 10 octombrie, Adunarea Generală a instanței se va întruni din nou, “pentru a decide asupra viitoarelor demersuri”.
Reamintim că și magistrații de la Curtea de Apel Ploiești poartă, începând de luni, banderole albe, în semn de protest.
De asemenea, printre instanțele prahovene care susțin “Memorandumul pentru Justiție” se mai regăsește și Tribunalul Prahova, precum și Parchetele de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, de pe lângă Judecătoria Ploiești și de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.
„Memorandumul pentru justiție” a fost inițiat de către Uniunea Națională a Judecătorilor din România și vizează reglementarea unor probleme mai vechi (lipsa spațiilor adecvate, volumul mare de muncă) sau mai nou “egalizarea indemnizațiilor cuvenite magistraților la nivelul maxim pentru funcții egale și tranșe de vechime egale.