Petrolul Ploieşti – AS Tufeni Băicoi, astăzi, ora 19:00, Stadion „Ilie Oană”

Bogdan Chitic

Un stadion de 5 stele, o mediatizare, în special pe plan local, de care mulţi nu au parte nici măcar în cupele europene, o atmosferă ce ne va duce cu gândul la serile splendide din urmă cu doi sau trei ani şi un public inundat în galben şi albastru, aceasta este reţeta propusă de primul joc disputat de Petrolul pe teren propriu, în Liga A Prahova. Dacă în planul imaginii impactul va fi unul răsunător – nu în fiecare zi, în peisajul fotbalului românesc, o echipă de Liga a IV-a îşi dispută jocurile în nocturnă – pe latura sportivă lucrurile nu vor urca la acelaşi nivel. Dar, când prin vene îţi curg aceleaşi două culori de suflet, diferenţa dintre primul eşalon şi divizia judeţeană aproape că nici nu mai este luată în calcul. Aşa cum suporterii români, în luna septembrie a anului trecut, la Budapesta, „îşi apărau pământul, neamul şi istoria”, aşa şi ploieşteanul de rând este aşteptat să ofere o stare de bine şi de siguranţă echipei favorite, Petrolul – ca şi concept, istorie şi tradiţie – neputând fi lăsat de izbelişte în drumul său către împlinirea centenarului de existenţă. În această seară, asta şi datorită amabilităţii primarului oraşului Buşteni, Emanoil Savin – care a închiriat stadionul cu … tot cu nocturnă, în repriza a doua, „copiii” acestui oraş, crescuţi în spiritul Petrolului, vor coborî din peluză în teren, pentru a da continuitate spiritului „galben-albastru”. Catană, Butufei, Puchea, Nae şi Jipa, alături de mult mai experimentatul Claudiu Tudor, căpitanul formaţiei ploieştene, îşi vor dori să obţină prima victorie a sezonului, în „templul” oraşului, asta după ce au fost la doar câteva minute de fericire, în prima etapă, la Păuleşti. În faţa lor va sta AS Tufeni Băicoi, cu un succes deja la activ, după 3-0, pe teren propriu, cu Unirea Cocorăştii Colţ.

Au sosit primii sponsori şi parteneri tehnici!

Cum fiecare poveste de succes are nevoie de eroi încă din fazele incipiente, Petrolul a primit o mână de ajutor cu doar două zile înaintea jocului, atunci când polonezii de la Viking Pruszynski, mai vechi parteneri ai „lupilor” în urmă cu cinci ani, Stenota Winery, un brand de vinuri în continuă ascensiune, dar şi IPM Partners, o societate ce furnizează servicii de inginerie şi Construcţii-Montaj pentru Industria de Petrol şi Gaze, au încheiat colaborări în primă fază pe un an. Alături de cele trei nume, în cursul serii de joi s-a aliniat şi „Rezidenţial 9 Mai”, cel mai mare ansamblu de locuinţe din Ploieşti.

Marţi, ora 18:00, la Blejoi!

După meciul din această seară, Petrolul va merge, etapa viitoare, la Blejoi, dar ceva mai devreme decât era stabilit iniţial, mai exact marţi, 30 august, la ora 18:00. Partida a fost devansată la cererea oficialilor ploieşteni, astfel încât antrenorul Tavi Grigore să-i poată folosi, şi la acest joc, pe Vasile Micu şi Alexandru Puchea, jucători împrumutaţi de la Petrolistul Boldeşti până pe data de 3 septembrie, atunci când vor reveni, în pregătiri, pe arena „Viorel Mateianu”.

Astăzi – Liga A Prahova, etapa a II-a:
ora 11:00:
CS Cornu – CSO Teleajenul Vălenii de Munte
ora 18:00:
Unirea Urlaţi – Petrolul Băicoi
CS Ceptura – AFC Brebu
Unirea Cocorăştii Colţ – CS Blejoi
Tricolorul Breaza – CS Păuleşti
AFC Băneşti – CS Măneşti 2013 Coada Izvorului
Avântul Măneciu – CSO Plopeni
ora 19:00:
Petrolul Ploieşti – AS Tufeni Băicoi