Finanțele înființează o “divizie” pentru analiza folosirii banului public

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a anunțat că instituția pe care o conduce va înfiinţa o divizie pentru analiza eficienţei folosirii banului public.
„În luna iulie vom avea la Ministerul Finanţelor o analiză a eficienţei cheltuirii banilor publici. Ce am constatat eu, după preluarea mandatului, a fost lipsa analizei eficienţei folosirii banului public. Această divizie va funcționa ca o unitate în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, acum suntem în procesul de recrutare a personalului“, a mai spus Anca Dragu.

Confiscarea averii infractorilor, mai importantă decât închisoarea

Recuperarea prejudiciilor comise prin infracțiuni este importantă și pentru a da înapoi societății banii furați, printre cei descurajați în mod special de o astfel de măsură fiind aceia din categoria „gulerelor albe”, a declarat la un post de televiziune ministrul Justiției, Raluca Prună.
“ Consider de cuviință că o confiscare a averii are un caracter descurajant mult mai puternic decât faptul că te duci un an, doi în penitenciar și eventual apoi rămâi cu produsul infracțiunii. Și la acest capitol, Europa ne dă răspunsul. S-a adoptat o decizie acum aproape doi ani, a confiscării extinse, care are un termen de transpunere în luna octombrie a acestui an. Este foarte important să recuperăm prejudiciile, cred că asta descurajează cel mai mult «gulerele albe». Important e să le iei banii înapoi, banii care sunt furați societății”, a precizat Raluca Prună.